Au inceput inscrierile pentru Grow, program destinat elevilor de clasa a IX-a

Grow 0.9

Grow, programul educational inovativ desfasurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel national, singurul ce aduce studenti internationali alaturi de liceeni in cadrul a 3 editii pe an lanseaza o noua runda de inscrieri, pentru elevii de clasa a IX-a. Organizat de AIESEC si Scoala de Valori programul Grow isi incepe al doilea an de activitate.

Grow a dat startul inscrierilor pe www.growedu.ro pentru editia Grow 0.9 din 2011, adresata liceenilor aflati in clasele a IX-a din 13 orase.

Initiativa educationala pilotata in 2010 este o experienta creata de pasiunea tinerilor si expertiza specialistilor in educatie, cu scopul de a ajuta reprezentantii unei generatii sa-si dezvolte abilitati, atitudini si cunostinte, impreuna cu studenti straini veniti in Romania ca voluntari prin intermediul programului de schimb international al organizatiei AIESEC si prin intermediul Serviciului European de Voluntariat.

Grow se desfasoara in Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Timisoara,Targu Mures si in premiera in Craiova, iar in Ramnicu Valcea cu sprijinul World Vision.

Cu un ciclu complet de 4 ani de dezvoltare prin educatie non-formala, programul Grow se concentreaza in clasa a IX-a pe descoperirea punctelor tari si slabe ale participantilor, lucru in echipa, valori culturale romanesti, managementul proiectelor si nu numai. Toate activitatile Grow se desfasoara intr-un mediu tineresc care promoveaza interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea in 10 intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 saptamani, sustinute in limba engleza.

Participand la editia pilot din Grow 0.9 2010, Andra isi aminteste : „Am realizat ca un grup de oameni chiar pot lucra impreuna, daca-si propun asta. Mi-am schimbat total parerea despre munca in echipa. Am realizat si ca multi oameni din lumi total diferite pot avea aceleasi calitati ca si noi. Mi-au placut la nebunie discutiile cu studentii straini. A fost grozav sa pot vorbi cu un „profesor‟ ca si cum ar fi un coleg de clasa. In mod special mi-a placut ca fiecare activitatea putea fi folosita ulterior la scoala sau in viata in general. Mesajul meu catre viitorii participanti: e super interesant. Studentii internationali vor fi absolut fascinanti, iar tot ce se intampla e constructiv si distractiv in acelasi timp”.

De cealalta parte, Renée van Gerwe – student din Olanda participant in cadrul editiilor precedente povesteste: „Programul Grow a fost modul perfect de a cunoaste, mai in profunzime, generatia tanara din Romania. Cat despre cursuri, au fost pe cat de serioase pe atat de amuzante, transformandu-se in invatare prin joc si zambet. O alta oportunitate oferita a fost aceea de a organiza activitati in afara orelor de curs, ceea ce ne-a oferit momente foarte frumoase intr-un cadru informal, alaturi de elevii romani, multi dintre ei devenindu-mi prieteni”.

Pana la 1 martie elevii de clasa a IX-a se pot inscrie pe www.growedu.ro sau luand legatura cu organizatorii locali.

Recommended Articles

4 Comments

 1. Va asteptam cu training-uri dar si multa distractie impreuna cu traineri de peste tot din lume. dragos

 2. Cat de urat. De ce doar pt cls a 9a? Si cei mai mari vor sa participe…

  1. Anul trecut a fost Grow 0.12 ce se adresa elevilor din clasa a 12-a. Anul acesta se adreseaza celor din clasa a 9-a. Difera de la an la an iar intreg programul este structurat altfel pentru un elev de clasa a 9-a fata d eun elev de clasa a 11-a.

  2. Tudosoiu Alex

   Sincer, cred ca e mai bine asa. Adica, in liceul meu (Mihai Viteazul) se organizeaza un program asemanator pentru clasele 10-12. Deci mi se pare o idee geniala ca se baga si la a 9a (sunt boboc:))

   In mod sigur ma duc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *