GREPIT: Festivalul de Tehnologii Informatice 2011

grepit 2011

Asociaţia GREPIT organizează  în perioada 25 – 31 august 2010, la  Botoşani, «Festivalul de Tehnologii Informatice 2011 ». Festivalul reprezintă o oportunitate de învăţare şi schimb de experienţă pentru tinerii pasionaţi de IT.

În cadrul festivalului vor avea loc următoarele evenimente principale: ateliere de lucru foto-video, schimburi de experienţă IT şi Concursul „GREPIT”, ediţia a VI-a. Concursul se va desfaşura pe toată perioada festivalului. Secţiunile competiţionale vor fi: design şi dezvoltare web, software (utilitar, mobil şi jocuri), media (stop motion şi video). Începând cu 18 mai, se vor putea realiza înscrieri pentru participarea la etapa finală a evenimentului. Acestea se vor realiza prin intermediul formularului pentru înscrieri de pe saitul www.grepit.info, urmând instrucţiunile oferite de către organizatori.

Atelierele de lucru foto- video şi schimburile de experienţă IT îşi propun instruirea participanţilor şi împărtăşirea cunoştinţelor în domeniul media şi cel al tehnologiilor informatice de către specialişti în domeniu, dar şi de către participanţi, cu scopul de a-şi dezvolta mai departe propriile aplicaţii care au fost prezentate în cadrul Concursului “GREPIT”, ediţia a VI-a.

Faţă de ediţiile anterioare, anul acesta participanţii au ocazia să ia parte la un program de mentorat online, care se va desfăşura  începând cu 1 iulie. Prin intermediul mentoratului, GREPIT  îşi propune consilierea tinerilor care doresc să realizeze un proiect realizabil, de calitate.

Ultima zi pentru înscrieri este 14 august. Rezultatul preselecţiei va fi afişat pe 16 august, în urma jurizării lucrărilor de către un juriu. Cei selectaţi pentru etapa finală vor participa la evenimentele din cadrul Festivalului de Tehnologii Informatice 2011, unde vor avea cazarea şi masa asigurată de către organizatorii evenimentului. La sfârşitul evenimentului, participanţii vor fi iniţiaţi în direcţia dezvoltării abilităţilor de comunicare interactivă, de dezbatere şi dialog competitiv, de promovare şi susţinere a unei idei. Concomitent se urmăreşte încurajarea şi dezvoltarea unor abilităţi de lucru în echipă, dar şi formarea de grupuri de studiu şi lucru în domeniul tehnologiilor informatice.

“Concursul GREPIT promovează ideile geniale, inovaţia, originalitatea şi calitatea lucrărilor, dar şi libertatea şi gândirea critică. Cred că concursul organizat de Asociaţia GREPIT are o contribuţie serioasă la orientarea tinerilor programatori şi dezvoltarea competenţelor viitorilor profesionişti în IT ”, a declarat Lucian Apostol, organizator al Festivalului.

Partenerii principali ai acestei iniţiative sunt TEHNE – Centrul pentru Inovare în Educaţie şi Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară.

Despre  GREPIT
GREPIT este o iniţiativă dedicată dezvoltării competenţelor tinerilor pasionaţi de calculatoare, prin simularea unui mediu competiţional dar şi colaborativ, provocator şi fascinant, similar cu domeniul IT din secolul XXI. Mai multe informaţii despre GREPIT sunt disponibile la adresa: www.grepit.info/despre

Recommended Articles

2 Comments

  1. Domn Profesor

    august 2011, nu 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *