A VII-a editie a Festivalului Masti Europene La..Masca

masti europene la masca

 masti europene la masca

Teatrul Masca gazduieste in perioada 11-13 noiembrie cea de-a VII-a editie a festivalului
Masti Europene…la Masca”.

Publicul bucurestean va putea viziona spectacolul “Mephisto Waltz” al trupei Derevo din St. Petersburg.

“Invitatii de anul acesta sunt o trupa foarte draga sufletului meu pe care am intalnit-o in anii ´90 la Praga atunci cand ma documentam in legatura cu infiintarea unui teatru alternativ. Am vizionat atunci un spectacol al carui afis inca il mai pastrez. Acum, 20 de ani mai tarziu, intalnirea cu Derevo are pentru mine semnificatia intalnirii cu debuturile Teatrului Masca. Ei aduc pe scena un spectacol dramatic, fascinant, cu o incarcatura emotionala deosebita. O poveste cu si despre iubire, legaminte, etern si irepetabil, transpusa in scena de niste actori fabulosi, genul de poveste care ne face sa simtim ca ne este dat sa atingem macar in treacat nemarginirea”
Mihai Malaimare

“Mephisto Waltz” este un o introspectie in sufletul fiecarui spectator, un spectacol de teatru non verbal pus in scena de o trupa care aduce ceva din aerul misterios, maiestuos si plin de farmec al Petersburgului.
Teatrul de gest Derevo, laureat a numeroase premii internationale a fost infiintat in anul 1988 la St. Petersburg de catre Anton Adasinsky, unul dintre cei mai cunoscuti mimi si dansatori ai teatrului din Rusia. In 2011, Anton Adasinsky a interpretat rolul lui Mefisto in pelicula “Faust”, castigatoare a Leului de Aur pentru cel mai bun film al Festivalului de Film de la Venetia.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *