E noiembrie, e Festivalul Eugene Ionesco!

afis ionesco_800_2014

 

Ca în fiecare an, în luna noiembrie, studenţii îl omagiază pe Eugène Ionesco prin spectacole montate în maniera absurdă, spectacole reunite sub genericul Festival Naţional Studenţesc de Teatru Absurd “Eugène Ionesco”(editia a XX-a).
In perioada 21- 23 noiembrie 2014  in spaţii din Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti aveţi ocazia să vizionaţi spectacole puse în scenă de trupe din Alba Iulia, Craiova, Iaşi, Petrosani, Timişoara şi Bucureşti.

Prin iniţierea şi continuitatea acestui festival, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti  permite participanţilor să se cunoască, să îşi cunoască munca, să schimbe idei, să demonstreze că mişcarea de amatori nu înseamnă amatorism.
Dacă la editia de  anul trecut, realizam un experiment -eveniment, prin spectacolul  “Jocul de-a măcelul” de Eugène Ionesco care a fost prezentat atat in festivalul nostru cât şi pe scena Colegiului Naţional  “Sfântul Sava” cu participarea extraordinară a actorilor Adela Mărculescu şi Damian Crăşmaru in cadrul evenimentelor Zilele Eugen Ionescu, anul acesta, noutatea o va constitui implicarea publicului într-un dialog cultural în dorinţa de a facilita acestuia contactul cu esenţa operei semnate Eugene Ionesco.

Anul acesta, în perioada 24-29  noiembrie 2014, Societatea Culturală EUGEN IONESCU Slatina va continua seria evenimentelor pe care le propune anual pentru a omagia data naşterii dramaturgului Eugène Ionesco, realizand cea de a XXIV-a ediţie a manifestărilor intitulate ZILELE EUGEN IONESCU la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, locul în care Eugen Ionescu a fost elev şi, apoi, profesor.

Accesul la ambele manifestări este liber.

Program vineri, 21 noiembrie 2014

Program sambata, 22 noiembrie 2014

Prezenţa dumneavoastră va deveni un argument incontestabil al ataşamentului faţă de valorile spiritualităţii româneşti devenite universale, confirmând eforturile prin care Societatea Culturală EUGEN IONESCU alături de Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti susţine necesitatea unei activităţi culturale de excelenţă dedicată, cu precădere, tinerei generaţii.

De ce “Eugène Ionesco”?
“Eugène Ionesco şi-a păstrat tinereţea, curiozitatea de a descoperi iar, ceea ce este cel mai important în dramaturgia lui este că nu a dărâmat tradiţii culturale ci, însuşindu-şi marea experienţă a omului în trecerea lui prin această efemeră existenţă, a adăugat încă o cărămidă la uriaşa construcţie pentru care a fost creat omul.” (Cătălin Naum – regizor, TS Podul).
Şi, în general, DE CE?
«…Avem nevoie urgentă de privirea pătrunzătoare (şi necruţătoare) a celui care a înţeles că a avea pertinenţa şi curajul de a spune «NU» înseamnă a-ţi asuma libertatea de gândire, simţire şi trăire…» (Mihai Lungeanu – regizor, preşedinte al Societăţii Culturale “Eugen Ionescu” din Slatina)

Mai multe detalii aici.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *