Conferinţa Biroului Executiv al CNE

Conferinţa Biroului Executiv al CNE

Conferinţa Biroului Executiv al CNE

de Andra-Maria Maciuca – editor stiri

În perioada 2-5 martie a avut loc Conferinţa Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor la Bucureşti.

Prima întâlnire din cadrul evenimentului a avut loc cu Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Dragoș și cu reprezentantul platformei suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro, Doru Ştefănescu.

S-au pus bazele proiectului „Scrisoare către Basarabia‟, de către Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi‟, reprezentat prin directorul general, domnul Cristian Dumitru, în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor. Mai exact, este vorba despre un concurs de eseuri, desfasurat in jurul zilei de 27 martie 2013.

Printre invitatii la eveniment s-au numarat doamnele Ecaterina Andronescu si Irina Cajal-Marin si domnii Liviu Pop, Nicolae Băniciou si Remus Pricopie.

Teme abordate au fost variate, fiind discutate lucruri precum: învăţâmantul tehnologic, examenul de Bacalaureat, programul naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!‟, voluntariatul în rândul tinerilor și posibilitatea elevilor de lucra part-time pe parcursul școlii și a vacanțelor, ce metode pot fi luate pentru a-i îndemna să meargă la teatru, filarmonica sau alte medii culturale de acest gen, dar si concursul de proiecte al Ministerului (concurs la care pot aplica organizațiile de elevi şi modalităţi de finanțare a diferitelor proiecte pentru elevi).

Totodată, au fost dezbătute detaliile celei de-a doua ediţii a competiţiei naţionale de proiecte „Europa mai aproape de Consiliul Naţional al Elevilor!‟. Tot în această perioada reprezentanţii elevilor din România s-au întâlnit şi cu membii Fundaţiei Leaders, în cadrul întâlnirii discutându-se despre următoarele activităţi şi iniţiative pe care cele două organizaţii urmează să le implementeze împreună.

Conform calendarului Consiliului Naţional al Elevilor, următoarea întâlnire naţională a reprezentanţilor elevilor va avea loc la mijlocul lunii martie, la Drobeta Turnu Severin în cadrul proiectului „CiNE voteaza?‟.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *