2012 Shakespeare School Essay Competition

shakepeare essay competition

shakepeare essay competition

Bucureşti, 7 februarie 2012: Centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School lansează cea de-a 4-a ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză „2012 Shakespeare School Essay Competition”, sub egida Anului European al solidaritatii intre generatii. Concursul este inclus in Calendarul Activitatilor Educative al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Premiile oferite marilor câştigători constau în 4 tabere internaţionale de limba engleză de 2 săptămâni în Marea Britanie: la Cambridge, Oxford, Harrow House şi Clifton College, în valoare de peste 1500 lire fiecare si zeci de alte surprize: cursuri gratuite de englezã, taxe de înscriere la examene internaţionale de limba englezã, cãrţi, dictionare, camere foto si multe altele.

Premii oferite profesorilor: primii 20 de profesori cu cei mai multi elevi inscrisi in concurs, vor primi cadou cursuri de training online si certificate de merit.

Participarea la concurs este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din România pasionaţi de limba engleză şi cu real talent la scris, in vârstă de 11-19 ani.

Termenul limita de trimitere a eseului: 28 martie 2012.

Temele propuse pentru eseuri sunt inedite si reprezinta o provocare pentru tinerii creativi. Pornind de la ideea Anului European al solidaritatii intre generatii, elevii de gimnaziu (11-14 ani) isi vor imagina cum este sa fii adult pentru o zi, iar liceeni (15-19 ani) vor avea de realizat un eseu despre conformismul si/sau nonconformismul tinerei generatii.

“Pot zice cu mana pe inima ca Shakepeare School Essay Competition mi-a schimbat atat viitorul cat si perspectiva mea asupra lumii. Eram in clasa XI-a si sincer sa fiu, nu aveam nici macar cea mai vaga idee despre cum doream sa imi arate viitorul, nu aveam intentii si nici vise, aveam doar anumite ganduri care erau in permanenta schimbare”, declară Mircea Neicu la intoarcerea din tabara internationala de la Cambridge, oferita ca premiu la Shakespeare School Essay Competition.

Detalii pe pagina oficială a concursului:
www.shakespeare-school.ro/concurs

Recommended Articles

2 Comments

  1. Eu sunt destul de buna la engleza, dar am o mare problema cu formularea ideilor intr-un eseu in romana. Am participat si anul trecut la concurs si o sa particip si anul acesta. Oricum cine vrea sa participe e o idee buna sa o faca.

    1. Multa bafta Andreea! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *