Dupa-amiaza unui tortionar

După-amiaza unui torţionar

După-amiaza unui torţionar

Fie că sunt filme ale căror role s-au prăfuit în cinemateci, fie că sunt filme proaspete pe care nu aţi apucat să le vedeţi, la toate acestea vă invităm să vă uitaţi şi, cel mai important să dezbateţi în jurul lor.

Asociaţia Culturală Macondo vă invită luni, 21 noiembrie, ora 21:00, la Filmul După-amiaza unui torţionar ce va rula la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Proiecția va fi urmată de o discuție condusă de criticul de film, Florin Barbu.

Franţ Ţandără, un fost torţionar în închisorile României, este pregătit să-şi mărturisească crimele în faţa unei jurnaliste şi a unui fost deţinut politic. Cei doi îl întâlnesc în gară la Giurgiu, unde Ţandără îi întâmpină cu flori. Dar confesiunea se confruntă cu probleme încă de la început: reportofonul nu funcţionează, Ţandără vorbeşte prea încet sau prea repede… Bărbatul îşi începe povestea cu detalii nesemnificative: tatăl său a lucrat în armată, anii de şcoală, rătăcirile de la sfârşitul războiului. Jurnalista încearcă să-l încolţească cu întrebări despre cariera de torţionar, dar primeşte răspunsuri evazive. Nevasta lui Ţandără intervine şi le cere să nu-i mai tortureze soţul…

Regia: Lucian Pintilie Actori: Radu Beligan, Gheorghe Dinica, Ioana Ana Macaria;

Dramă An: 2001 Preţul unui bilet este de 3,5 lei pentru studenţi, 10 lei pentru adulţi.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.