Diverse aspecte ale studiului in strainatate

Diverse aspecte ale studiului in strainatate

Diverse aspecte ale studiului in strainatate

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri

În perioada 20-21 octombrie 2012, se va organiza The Romanian International University Fair (RIUF) în Bucureşti.

RIUF ne împãrtãşeşte câteva detalii, în ceea ce priveşte procesul de aplicare, care pare sã dea multe bãtãi de cap studenţilor şi viitorilor studenţi.

Contrar opiniilor care susţin cã procesul de admitere prevede criterii de admitere severe, existã câteva situaţii accesibile. Documentele necesare sunt: un eseu personal, una sau mai multe scrisori de recomandare, dovada unui test de limbă, situația academică din liceu sau facultate și un CV. De asemenea, un aspect important al admiterii implicã obţinerea unei medii peste 8-8.50 la examenul de Bacalureat sau licență și la media anilor de liceu sau facultate. Universitãţile de top cer media la bacalaureat peste 9.50 şi activitãţi extra şcolare relevante pentru domeniul de studiu dorit.

Studenţii europeni beneficiazã de învãţãmânt gratuit în Danemarca, Finlanda şi Suedia, în Marea Britanie şi Olanda având posibilitatea de a lua un împrumut pentru a acoperi costurile studiilor, împrumut restituit dupã dobândirea unui loc de muncã. De asemenea, existã burse, iar, în SUA, studenţii care provin din familii cu un venit anual de sub 65.000 de dolari, pot beneficia de finanțare integrală.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.