Dance Camp Romania 2011 -It was a blast!!

DCR 2011 (1)

Si iata-ne din nou acasa, la birou, la scoala, la facultate, cufundati in rutina, dar visand inca la salile de dans, la pasii grei de locking pe care ni-i arata Eszteca Noya, la coregrafiile pline de pasiune ale lui Lil Phil si la incalzirile extrem de vesele si de constructive ale lui Henry Link. Parca inca ne vedem stand in cerc in jurul a cate doi dansatori care se confrunta in scheme care mai de care mai indraznete, inca ne amintim vorbele “Dance is Unity”, inca dansam cu totii la petrecerile din sala cea mare. Acum ca am ajuns acasa parca ni se face dor de tot ce am trait timp de o saptamana. Nu am crezut ca e posibil sa inveti atatea lucruri intr-un timp atat de scurt.

230 de oameni din orase ca: Alba iulia, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Reghin, Slatina, Slobozia, Targu Mures, Tulcea, Cernavoda si Otopeni au fost prezenti la cel mai mare eveniment in materie de dans de anul acesta. Chiar si orasele precum Ploiesti, Slatina sau Slobozia, unde comunitatea de street dance abia face primii pasi, au tinut sa-si trimita macar cate un reprezentant pentru a dezvolta acest dans si acolo. De asemenea au fost prezente peste 7 scoli de dans reprezentative pentru miscarea de street dance din Romania, scoli ale caror dansatori si coregrafi au reusit sa-si impartaseasca unii altora idei, conceptii, sentimente, miscari de dans, cultura, tot ce era posibil pentru a se creea unitatea necesara comunitatii.

DCR 2011 (3)

Printre cursantii cei mai apreciati de catre coregrafi au fost cei mici, cei 25 de juniori care ne-au uimit si ne-au incantat privirile cu forta lor nemasurabila de munca, dorinta arzatoare de a invata si pasiunea lor pentru dans. Despre ei au spus cei trei coregrafi straini ca ne cladesc viitorul in dans datorita vointei lor de a merge pana la capatul cursului, de a invata orice coregrafie, oricat de grea ar fi. Toti acesti copii si atitudinea lor fata de Hip-Hop au meritat din plin aplauzele noastre.

Ne e dor sa ne trezim si sa asteptam ca in fiecare dimineata sa vina cineva si sa ne afiseze pe usa camerei sau la sala de mese programul cu toate cursurile zilei. In fiecare zi aveam de ales intre trei cursuri pe diferite stiluri ce aveau loc concomitent in trei sali, in timp ce in a patra sala aveau loc antrenamentele de break dance supravegheate de doi instructori. In total s-a dansat aproximativ 135 de ore la cursuri la care adaugam si orele petrecute la party-urile si battle-urile organizate in fiecare seara. Si daca tot vorbim despre asta trebuie sa mentionam si castigatorii sesiunilor de battle-uri:

DCR 2011 (8)

La Break Dance Juniori a castigat Eric (Bucuresti) in varsta de 6 ani intr-un battle cu Jony (Otopeni – trupa Bombons)
Popping Juniori a castigat Pitic (Otopeni – trupa Bombons)
Locking Juniori a castigat Maria (Otopeni – trupa Bombons)
Hip-Hop Juniori a castigat Jony (Otopeni – trupa Bombons) intr-un battle cu Eric (Bucuresti)
House Juniori a castigat: Ioni (Otopeni – trupa Bombons)

La Dancehall a castigat Alexandra Dicieanu (Bucuresti – Jackpot Crew) intr-un battle cu Elena Cornila (Bucuresti – Jackpot Crew)
La Break Dance Seniori a castigat Boramet Ergean (aka Ergee – Diamonds Crew Constanta) intr-un battle cu Bobo (Bucuresti – The Kittens)
Popping Seniori a castigat Crow (UST – Freestylers – Bucuresti) vs Lockid (Titanii Funky Fresh Bucuresti)
Locking Seniori a castigat Mircea (Diamonds Crew Constanta) intr-un battle cu Cony (UST – Freestylers – Bucuresti)
Hip Hop Seniori a castigat Andreea Popa (UST – Freestylers – Bucuresti) intr-un battle cu Swagger (Jackpot – Bucuresti)
House Seniori a castigat Tatoi Robert (UST – Freestylers – Bucuresti) intr-un battle cu Roberto Done (Diamods Crew Constanta)

O data cu incheierea cursurilor ne-a ramas o zi sa ne luam ramas bun de la coregrafi, de la dansatori, de la salile de dans, de la petreceri si concursuri. In ziua aceea am simtit emotii de nedescris, dragostea fata de dans s-a amplificat in sufletul fiecarui dansator, am ras, am plans, ne-am imbratisat. Dance Camp Romania 2011 ne-a invatat sa privim dansul intr-un mod diferit, nou. Am devenit mai uniti si mai interesati sa dezvoltam dansul in Romania si sa desfiintam toate conceptiile eronate. Cu mult drag si cu speranta ca ceva se va schimba, asteptam sa ne revedem la anul cu mai multa dorinta de munca, mai multa pofta de dans si mai multa dragoste si unitate ca oricand.

Mai multe poze si detalii pe https://dancecamp.streetdance.ro/

DCR 2011 (15)

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *