Cluburile de Film Manifesto anunta luna documentarului romanesc!

Cluburile de Film Manifesto anunta luna documentarului romanesc!

Cluburile de Film Manifesto anunta luna documentarului romanesc!

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri

În luna februarie, liceenii din toata tara sunt invitati să descopere o altfel de Românie, prin intermediul Cluburilor de Film Manifesto.

Acest lucru va fi realizat prin trei producții documentare românești despre problemele și dilemele contemporane ale lumii de astăzi dar și despre oamenii curajoși care propun soluții de schimbare socială. Filmele vor fi proiectate în cadrul Cluburilor de Film Documentar, inițiate și gestionate de elevii din 23 de licee ale țării și vor fi urmate de o dezbatere cu invitați propuși de liceeni.

„Școala noastră“, un film nominalizat la numeroase festivaluri, printre care „Tribeca Film Festival 2011“, prezinta aspecte neasteptate ale comunităților romilor, care se lovesc de probleme precum: prejudecăți instiuționale, sărăcie și dificultăți in ceea ce priveste învățământul.

Cel de-al doilea film, intitulat: „Tășuleasa: Un film fain“, este bazat pe experienta regizorului si prezinta frumusetea activitatilor de voluntariat, in raport cu schimbarea si dezvoltarea societatii.

Primul documentar scurt românesc despre problema drepturilor de autor în lumea internetului va capta si el atentia elevilor. Acesta se numeste „Internetul se închide“ si abordeaza o tema actuala, intrucat lumea digitala capata proportii din ce in ce mai mari.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *