Bonsai si pietre vii la Muzeul de Geologie


Bonsai si pietre vii

Cine nu a auzit despre tehnica bonsai ? Sau câți dintre noi nu am încercat să creștem un astfel de pomișor? Cu siguranță foarte mulți. Dar de suiseki a auzit cineva? Cu siguranță puțini.
Suiseki face parte din categoria artelor tradiționale japoneze – alături de bonsai, bonkei și bonseki – și înseamnă « arta aranjării pietrelor ».

Pentru a vedea adevărate opere de artă realizate prin îmbinarea tehnicii bonsai cu suiseki, puteți veni la expoziția temporară cu vânzare “Bonsai și pietre vii…” ce se va deschide la Muzeul Național de Geologie sub patronajul Institutului Geologic al României.

Expoziția de artă decorativă realizată de Lucian Radu Rusu și Paul Vlad va putea fi vizitată în perioada 1 – 30 septembrie 2010, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (ultima intrare 17.30).
Cei care vor să se inițieze în tehnica bonsai și suiseki pot veni la workshopul organizat la Muzeul Național de Geologie pe data de 4 septembrie, ora 10.30. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon : 021/212.89.52.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *