ArtOut 8 este aici!

art_out_nr_8

art_out_nr_8

Art Out numărul 8 sau ..de la astenie de toamnă la emoții, pasiune, iubire și dor și… să nu uităm de … intrigi și umor.

Toamna este o temă recurentă în istoria artei, dar eu îl numesc un moment melancolic cu peisaje splendide, ruginii, atunci când codrul își dă jos hainele prăfuite, îmbrăcându-se cu sinceritate și cu puritatea albă a iernii.

Citind printre rânduri, privind și dezbătând, mi-am amintit că omul și codrul cu tei se succed umil și chiar fericit, la fel cum anii lui trec ca un anotimp. Cu zâmbete sustrase din razele de soare, cu furtună în suflet și câte un cuvânt timid spus omului iubit, după toamnă, noi, ruginii, ajungem bătrâni, înțelepți și înconjurați de copii, la fel ca iarna cea albă și pură pe care o știţi.

În acest număr vom face referire și vom intra în sufletul cititorului, nu numai cu peisaje, ci și cu sentimental tomnatic, și totodată vom atinge sensibila coardă a dragostei, a iubirii – atât a iubirii omului către frumos și natură, cât și cea a omului către om.

Un formidabil număr 8 care face trimitere nu numai la splendoarea anotimpurilor, la frumusețea iubirii, la îmbierea tablourilor naturii din care ne inspirăm atât noi, artiștii, cât și celelalte categorii de oameni, aducându – ne o liniște interioară.

Totodată, îți amintim că, la fel ca natura, omule, ești trecător. Rămâi acolo doar în mintea unora, tu, om, o ființă, un copac trecător. Imbătrâneşti ca stejarul, te pleci ca o salcie, stai falnic ca bradul și peste tine trec anii ca anotimpurile.

Revista poate fi citita integral Aaaaaici

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *