Arta contemporana la NCRR – Vampire!

Vampire Sud Vikal

Luni, 18 aprilie, de la ora 19:00 vă invităm la o seară specială de scurt metraje la Noul Cinematograf al Regizorului Român. “Vedeta” serii va fi ” Vampire/Sud Vikal”(2008) a marelui câştigător la Cannes de anul trecut, artistul thailandez Apichatpong Weerasethakul. Producţie Kick the Machine Films şi Louis Vuitton Malletier, filmul a fost prezentat în cadrul Expoziţiei Travelling 2008 la Paris.

Vampire Sud Vikal

Undeva de-a lungul frontierei dintre Thailanda şi Birmania trăieşte o creatură numită Nok Phii (Ghost Bird), sau mai bine zis, obişnuia să trăiască acolo. În cazul în care ea încă ar mai exista, în afară de vampirul Finch din Insulele Galapagos, Nok Phii ar fi singura specie de păsări care se hrăneşte cu sângele altor animale. În poveştile locale, Nok Phii este portretizat ca un animal de pradă nocturn agresiv. Unii spun chiar că ar ataca oameni. În 2007, nişte săteni au declarat că au văzut o femeie şi un bărbat Nok Phii, undeva departe în munţi, în partea de nord a Thailandei.

Vampire Sud Vikal

S-a speculat cum că aceasta ar fi ultima pereche Nok Phii rămasă în lume. Se pare că micuţa pasăre, cu ochii mari, n-a putut fi capturată niciodată. Nu există nici urmă de ea. Fără nici o dovadă concretă a existenţei ei, această pasăre rară ar putea fi doar un animal imaginar, cu o aură mitică, asociat cu un pericol ademenitor.
Vampire este un “vis” despre această pasăre stranie şi habitatul său, o călătorie impresionantă şi curajoasă cu scopul de a o surprinde pe film.

Mulţumim Centrului Cultural Louis Vuitton pentru sprijinul acordat.
Filmul are subtitrare în limba franceză.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *