Iubirea din adolescenta

Teen Press - Coltul Meu - Iubirea din adolescenta

de Alec – cititor
Foto: Redd-Pixels

Acest subiect a devenit extrem de popular, din ce am văzut eu. Aşa că m-am decis să scriu aici părerea mea despre asta. De ce aici? Pentru că daca am sta toţi să ne scriem pe bloguri părerea am primi păreri pro de la prieteni(singurii vizitatori) şi nu am ajunge nicăieri.

Pur şi simplu eu spun ce cred, alţii pot crede ce vor ei. Fraţilor, iubirea există de la început şi până la sfârşitul vieţii. Este un sentiment constant ca şi ura. De ce să negăm asta? Ma refer acum la iubire în general.

Nu contează intensitatea iubirii, ci că ea există. De ce ne chinuim să o gradăm şi să o clasificăm? E tot iubire! Si iubirea e un sentiment prea profund şi nobil ca sa poata fi despărţit pe categori.

Şi totusi daca vreţi să facem asta, sa vorbim despre iubirea de copil, iubirea adolescentină şi iubirea matură. Tot ce le deosebeşte este intensitatea şi obiectul asupra caruia se răsfrang.

Iubirea de copil(să zicem de la începutul viţii conştiente şi până in pragul pubertăţii) este leagănul iubirii de părinţi, de apropiaţi si de obiecte. Este o iubire mai simpla şi mai instinctivă ca toate celelalte. Se descrie prin “O iubesc pe mama, pentru că e mama.” ( sunt sigur că toţi însă am dezvoltat motive mai profunde.)

Iubirea de adolescent este văpaia. Este nebunia, este dezlănţuirea. Şi este începutul. Începutul iubirii care se bazeaza cât de cât pe motive raţionale ” O iubesc pe colega mea de banca pentru ca ascultă rock şi are ochii albaştrii).

Nu cred că este vreunul dintre noi care nu a sperat ca iubirea lui din liceu( să zicem cea mai mare) să dureze până la sfârşitul vieţii. Sunt sigur ca toţi aţi simţit la un moment dat ca sunteţi sufocaţi de dor. Pentru mine e iubire!

Iubirea matură este cea mai îndelungată ca ani de viaţă. Este momentul în care îţi găseşti partenerul de viaţa la care nu mai iubeşti faptul că citeşte aceleaşi cărţi, ci senzaţia de linişte sufletească pe care ţi-o oferă. Săruturile pasionale care “durează cât discurile cu Pink Floyd” cum zicea Chirila dispar, dar e tot iubire.

E tot iubire! Iubirea exista de la copii de 5 ani care o iubesc pe mami pentru că e mami a lor şi până la 100 de ani când îţi iubeşti soţia pentru că ţi-a schimbat viaţa. Ş mergând pe principiul “Nimic nu dispare, totul se transformă” imi argumentez şi acest pargraf.

În încheiere imi cer scuze pentru diacriticele puse aiurea şi îndrăznesc să dau două citate dintr-o creaţie de a mea. Că de, am scris şi eu “o carte”:

“Sunt sigur ca iubirea nu impune anumite caracteristici morale, nu impune un anumit numar de ani, impune doar doua elemente care impreuna sa formeze un amestec omogen, indiferent de varsta acestor elemente, iubirea nu tine cont de nimic in drumul sau, este impartiala si corecta”

“Dragostea de copii este minunata, este atat de pura si inocenta, este prima dragoste a vietii care te invata sa te imprietenesti cu regina sentimentelor, aceasta regina atat de darnica si totusi atat de cruda, aceasta regina ce este singura persoana din lume care iti poate arata drumul
spre fericire dar si regina ce fara mila te poate exila in disperare. Astfel viata devine un drum ingust, un pod deasupra unei prapastii, drumul este fericitea, extazul, euforia, in tip ce in prapastie nefericirea, deznadejdea si agonia se implenesc facand orice om sa se prabuseasca”

Recommended Articles

6 Comments

  1. BRAVO ALEC !<3

  2. You know I agree with you 🙂

  3. Cred că adolescentul nu are puterea să iubească cu adevărat. foarte puțini sunt suficient de maturi ca să ofere o dragoste autentică. La adolescență vorbim în general despre pasiune. Iubirea adevărată se concentrează asupra celor ce pot fi oferite, pasiunea se concentrează pe cele ce pot fi primite. Aceasta este doar una dintre multele deosebiri între pasiune și dragoste autentică.

  4. Alec, purtam si noi o conversatie cu limba romana, asa, dimineata la o cafea? Nu de alta, dar sa nu se supere pe noi ca o sodomizam in halul asta.

    Un articol superficial, cu tente de Eminescu si Ion Pillat. Da, “categori”-ile de iubire sunt diverse, dar iubirea e ca o masina, frumoasa la primul drum, neasteptata, dar pe masura ce mergi cu ea, se uzeaza, isi face rodajul, iar la final ramane placerea de a merge cu ea pentru ca ai dat bani pentru a o avea. De-aia iubirea de adolescentin este cea mai puternica, nu sti nimic de ce inseamna iubirea, dar simti ceva.

    Ai impresionat vreo 5 fetite, trebuia sa le lasi si nrul de telefon pe undeva, codat.

  5. Iubirea din adolescenta cred ca este cea mai frumoasa,profunda si ramane singura mare iubire din toata viata ta. Este doar parerea mea. O singura iubire ai in toata viata, nu mai multe.

  6. Aveti grija ce faceti cu iubirea, cu cat ai mai multe iubiri intense in adolescenta si tinerete cu atata ai mai putine sanse la o casnicie de durata si fericita.Rata divortului actual este fenomenala ;in America cifra este de peste 40% si in Europa ii foarte mare.Dragostea o putem compara cu un scoci ,cu cat il lipesti si dezlipesti de mai multe ori cu atata este mai slab lipiciul acela, intr-un final dispare.Este o chestiune ce tine si de psihic, creierul se obisnuieste cu sentimentul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *