Wake Up!

wake_up-muntean_ioana-colab_foto-teenpress

de Cosmin Ciortan – colaborator
foto: Ioana Muntean – colaborator foto

„Să nu-ţi fie frică de perfecţiune. Niciodată nu o s-o atingi.“ Vorbe mari, din partea unui om mare, Salvador Dali. Vorbe care ar trebui să le dea tuturor de gândit, mai mult sau mai puţin.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că, oricât vei încerca, nu vei atinge perfecţiunea. Nu pentru că nu îţi vei dori, ci pur şi simplu pentru că nu vei putea. Dar dacă stai să te gândeşti mai bine, ce este cu adevărat perfecţiunea?
Perfecţiunea poate fi doar un concept, al unei persoane sau al unui grup de persoane. „Eşti perfect dacă faci…“ Nimeni nu cred că a descoperit perfecţiunea, aşa cum nimeni nu cred că a atins-o.

Cu toate astea, oamenii nu se lasă. Oameni care încep să se specializeze în diferite domenii, iar atunci când se consideră experţi în acel ceva, îl lasă deoparte şi trec la ceva nou. Eu, unul, spun ca ăsta ar fi un exemplu bun de „Aşa nu!“.

De ce să nu te ocupi de un singur lucru, o ocupaţie, o slujbă, o pasiune pe care să te o duci până la capăt? Un lucru în care să devii cu adevărat expert, în care să poţi spune că eşti cu adevărat un profesionist?

Ideea e simplă. Decât să te complici cu lucruri care oricum nu sunt de tine, fă ceva. Dar fă-l bine. Fă-l cel mai bine. E adevărat, nu o să fii apreciat de toţi, dar vei fi apreciat cel puţin de cei care fac acel lucru. Ştiu, sună cam dubios… Dar cred că ai înţeles ce vreau să spun.

Să nu cauţi să fii apreciat de toată lumea, pentru că mereu se va întâmpla ca-n povestea cu capra şi varza. Wake up! Niciodată nu o să le poţi împăca pe amândouă!

Recommended Articles

2 Comments

  1. Pe cat de scurt e articolul, pe atat spun si eu: Felicitari!

  2. Fiecare persoană are o combinație unică de trăsături comportamentale care îl face cu totul deosebit de orice altă ființă care trăiește pe pământ. Asta înseamnă că fiecare avem un loc al nostru pe care nu ni-l poate ocupa nimeni, suntem codați pentru el. Este important ca fiecare dintre noi să ne cunoaștem cât mai bine, să ne știm limitele și mai ales atuurile. Și mai mult decât atât, să ne folosim la maximum potențialul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *