Here’s the truth about the truth: it hurts. So….we lie.

Adevar sau Minciuna

Adevar sau Minciuna

de Adrian

Se spune că adevărul te va elibera, că, odată ce ai dat cărțile pe masă, când ai dat tot ce puteai din tine, problemele își vor găsi rezolvarea de la sine. Să împarți sentimente, să fii sincer – unele dintre cele mai grele lucruri din viață; totuși, sunt multe lucruri mai grele și pe care le ducem la bun sfârșit dar, când vine vorba să ne descărcăm, ne blocăm. Există o barieră care face imposibilă puterea de a recunoaște. Ca să fim sinceri cu alții, trebuie mai întâi să fim sinceri cu noi. Totuși, în momente din acestea, avem două opțiuni: recunoaștem, facem efortul de a scoate la iveală ce simțim, suportăm consecințele, reacțiile și apoi luptăm, ne străduim să îndreptăm răul făcut, să vindecăm rănile; am mai putea să omitem, să mințim și, să trecem mai departe cu riscul de a fi puși într-o situație penibilă și mult mai gravă mai târziu. Se spune că ceea ce nu știi nu te rănește. Fiecare are principiile lui. Unii sunt de partea adevărului, alții aleg calea mai ușoară și omit lucruri pentru a evita momente intime, ridicole, cum le numesc alții. Adevărul doare, mințim ca să ne ferim de durere, mințim de frică, mințim pentru că pur și simplu nu suntem pregătiți pentru adevăr. Cu toate acestea, vine și momentul în care trebuie să dăm piept cu realitatea. Nimic nu e ușor însă, totul are o portiță de scăpare, o cheie care dă de capăt problemelor, care deschide niște uși atunci când altele s-au închis. Putem să fim sinceri, putem să mințim. Trebuie să avem tupeul necesar ca să ne eliberăm de toate sentimentele care ne apasă, ca să ridicăm toate barierele care ne țin pe loc.
De multe ori, ezităm și preferăm să mințim atunci când e vorba de cei dragi. Este foarte ușor să spunem ca ținem la cineva, că îl iubim, atunci când acel cineva, nu se află prin preajmă însă, când suntem de față cu ei, nu mai e chiar așa de ușor, mai ales când există unele conflicte.

Ce e de făcut atunci? Oare, cum poate cineva să spună adevărul gol-goluț, fără să îi fie frică de consecințe, de cum îl va privi lumea….fără să îi pese? Se pare că depinde de fiecare pentru că, nimic nu e valabil pentru toată lumea.

Încă ceva; momentele de adevăr și minciună despre care vorbesc eu nu implică și situațiile mai grave. Acolo, bănuiesc că toți știu ce e bine de făcut și ce nu.

Recommended Articles

3 Comments

  1. “adevarul te va elibera” 🙂 cata dreptate are aceasta zicala. foarte bun articolul tau Adrian

  2. Multumesc frumos. 🙂

  3. Grey’s anatomy quote huh ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *