Oricum o dai, nu-i bine!

oricum o dai, nu-i bine!

oricum o dai, nu-i bine!

de Bianca- Maria Stanciu – seminarist
foto: Ana Diaconu – fotoreporter

Discutând la o cafea împreună cu un amic, cu unul dintre fraţii tăi sau cu un coleg, despre orice, ajungeţi să vă daţi seama că deciziile luate se datorează în mare parte sau nu, amalgamului de păreri pe care le tot auzi toată viaţa, în mod special când eşti adolescent. Oriunde te vei duce, persoanele din jurul tău te întreabă ce vrei să faci cu viitorul tău? Răspunsul pe care îl aşteaptă ei este să le zici că vrei să faci facultate şi că ai gânduri serioase, în ceea ce priveşte viitorul tău profesional. Cu siguranţă, vecinii tăi te-au întrebat cum ai intrat la liceu „ce facultate vrei să urmezi?“ şi te tot întreabă până când eşti clasa a XI-a semestru II: „Cum? Nu te-ai hotărât, în vara asta trebuie, că mai ai puţin!“.

Eu, una, nu i-am înţeles niciodată pe aceşti oameni care nu au nici o legătură emoţională cu tine, de ce sunt atât de interesaţi de persoana ta. Nu trebuie să te laşi influenţat de ceea ce spun oamenii… poţi asculta părerile, dar raţionalizează-le. O să ajungeţi şi în clasa a XII-a, cei care încă nu sunteţi, iar după ce vă hotărâţi, există marea posibilitate să fiţi foarte entuziasmaţi şi foarte nerăbdători să le daţi în nas, cum se spune, cu ceea ce vreţi să faceţi. Dar! Unii dintre voi veţi fi dezamăgiţi şi vi se va tăia elanul când interlocutorii îţi vor spune că nu e alegerea potrivită, că nu e de viitor. Eu mă întreb ce e de viitor în lumea asta? Răspunsul voi îl decideţi. Viitorul nu vi-l face nicio persoană care vă spune că nu aveţi şanse. Dacă lupţi, vei obţine ceea ce e bine pentru tine şi vei demonstra că şansă poate avea oricine. Dacă te plafonezi la ceea ce spun cei din jur, încrederea ta va fi distrusă. Alegerea, întotdeauna e a ta! Aşa că nu o lăsa în mâna altuia.

Sunt persoane care te întreabă şi de viaţa ta intimă. Oamenii aceştia sunt genul de persoane bârfitoare, curioase, care vor să te eticheteze ca fiind un copil cuminte sau nu. Când ziceam că nu am prieten, multe persoane mai în vârstă îmi ziceau „Cum, aşa o fată frumoasă ca tine să nu aibă prieten?!“. Blah, blah, blah, vorbe… căci acum, când am 18 ani şi află că sunt implicată într-o relaţie, îmi zic „Lasă gagicii că trebuie să înveţi, să fii cuminte!“. Asta denotă faptul că, până la proba contrară când apare aşa-zisa iubire, oamenii aceştia, care exprimă faţă de tine o apreciere, sunt de fapt ipocriţi.

Vă spun sincer, dacă ştii cum să te organizezi, poţi să ai un mare succes pe toate planurile profesionale, familiale şi care mai sunt ele.

Cei care sunt alături de tine, au încredere că poţi învăţa, iubi şi realiza multe lucruri importante în această viaţă. Tocmai de aceea vă sfătuiesc să auziţi tot ceea ce se spune în jurul vostru, dar fiţi deştepţi şi nu vă lăsaţi doborâţi de ceea ce spun unii oameni, pentru că oricum o dai, nu-i bine pentru ei!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *