
foto: Ana Diaconu – fotoreporter
Vrei să faci ceva diferit, ,,out of the ordinary“? Ai nevoie de: o zi liberă, o chitară, un caiet, un marker, pachet de cărţi de joc (opţional), un număr mai mare de 2 în materie de prieteni nebuni, plictiseala de acasă, nici un ban, şi cam toată rezerva de tupeu care se găseşte. Ştiu, ştiu, reţeta perfectă pentru distracţie la mare, la munte etc. Dar merge şi prin Bucureşti.
Se ia una locaţie plină de lume, de preferat curat pe jos (vezi pasajul de la Universitate, sau parcuri în weekend), de preferat acoperit (pentru a împiedica insolaţia). Se plantează pe jos personajul cu chitara în mână, şi începe zdrăngănitul. În cazul apariţiei foamei, se poate întinde un obiect rotund, de preferat şapcă sau husa de la chitară pentru adunatul Fondurilor Amicale Pentru Mâncare. Cantitatea de măruntiş, şi implicit de mâncare, este direct proporţională cu priceperea şi carisma amatorului chitarist. Se lasă la cântat între 20 de minute şi 5 ore, în funcţie de porţia de mâncare necesară hrănirii grupului.
Prietenii nu sunt de aruncat. Ei pot servi zâmbete pe lângă talentat, pentru încurajare sau pentru distracţie, verificând feţele oamenilor. În caz de plictiseală şi dorinţă de ajutor, se extrage o filă, se scrie cu marker-ul următoarele: ,,Latru (Miaun, pentru fete); 1 leu/10 secunde“. Deşi pare o chestie dubioasă, se mai găsesc câţiva oameni buni care nu au auzit încă un om lătrând, dispuşi de asemenea să ofere o mică atenţie în schimbul serviciilor audio prestate.
Alte activităţi includ: facerea unui avion de hârtie şi, implicit, jucatul cu acesta; jocurile de cărţi precum Război Egiptean, Următoarea carte etc.; clasicul adevăr sau provocare, încercarea de a pune la sfârşitul fiecărei propoziţii ,,în pat“.
Alte activităţi ce pot scoate profit: dacă există talente artistice în grup, oamenii plătesc pentru portrete; închirierea chitării pentru amatori pe perioade scurte; servicii de ,,rupere“ a mâinii chitaristului (Atenţie! Funcționează numai în cazurile în care talentul cântăreţului are valori negative), vinderea unor elemente decorative din hârtie – broască, barcă, avion, orice fel de origami.
Alte detalii: cantitatea de bani e direct proporţională cu talentul şi ideile participanţilor, iar distracţia creşte în funcţie de cantitatea de tupeu existentă.
Have fun! (Aceasta activitate a fost pusă în aplicare de non-profesionişti şi a dat roade. Cu toate acestea, recomandăm precauţie)
omg! genial! =))
da,faza cu “in pat” din cismigiu:)) incercati reteta iese ceva frumos:))
Am urmat rețeta și m-am ales cu o haită de câini drăgălași și înfometați în aceeași măsură, în jurul meu și al prietenilor. Totuși, am căzut de comun acord cu cățeii și ei s-au mulțumit cu niște mângâieri și oportunitatea de-a ne asculta. :)) A fost distractiv!