Ghidul pentru o vacanta reusita


Ghid pentru o vacanta ideala

de Cosmin Ciortan – colaborator
foto: Cristian Puchiu – seminarist foto

Tuturora le place să plece în vacanţă. Să se detaşeze de toată tensiunea aceea acumulată pe parcursul mai multor luni de zile. Să uite de problemele pe care le întâmpină zi de zi, chiar şi pentru o singură săptămână.
E frumos în vacanţă, sunt total de acord. Şi sunt convins ca mulţi alţii îmi împărtăşesc opinia. Dar ce este mai frumos decât o vacanţă reuşită de la început şi până la final?
Când te hotărăşti asupra unei oferte de vacanţă pentru destinaţia dorită, e bine să verifici întotdeauna numele firmei respective, preţul pe care va trebui să-l achiţi, hotelul la care te vei caza etc. O mulţime de oameni au plătit pentru o ofertă de cazare, doar pentru a se dovedi că au fost traşi pe sfoară. E clar că nu vrei să îţi compromiţi vacanţa înainte ca aceasta să înceapă.
Drumul este lung, aşa că nu uita să ai mereu la tine un player cu muzica ta preferată. Nu vei avea ocazia să te plictiseşti, iar timpul va trece mult mai repede. De asemenea, îţi recomand să iei cu tine şi o carte de citit. Nimic nu se compară cu o lectură bună, în special în astfel de momente.

În caz că ai ales litoralul (românesc sau nu) ca destinaţie de vacanţă, nu lăsa niciodată cearşaful cu obiectele tale nesupravegheat, în special dacă ai la tine portofelul, telefonul mobil, bijuterii sau alte obiecte de valoare. Hoţii doar atât aşteaptă. Când vrei să intri în apă, roagă una din persoanele care te însoţeşte să nu se mişte din loc până când nu te întorci. Dacă eşti singur în vacanţă, ei bine… nu mai intra în apă :-).
Uite câteva sfaturi simple, care te pot ajuta destul de mult în economia unei vacanţe. E bine să ţii cont de ele, dacă vrei să nu te întorci dezamăgit acasă. Dar cel mai important sfat este să te distrezi. Căci ce vacanţă mai e şi aia dacă nu te distrezi?

Recommended Articles

1 Comment

  1. Costache Ana-Maria

    nu va luati carti de citit la voi, ca le carati degeaba:))… o vacanta in care nu te distrezi, e o vacanta de odihna, acasa:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *