Genti de trecere… de la clasic la handmade


Genţi de trecere... de la clasic la handmade

de Andreea-Alina Ionescu – redactor
foto: Alexia Ion – colaborator foto

Pentru că se apropie anul şcolar, am aruncat un ochi peste nişte oferte de genţi. Ştiţi doar cum suntem noi, fetele, ne plictisim atât de repede de o geantă încât simţim nevoia să ne înnoim colecţia. Nu am să vă impun prin publicitate geanta cutare la preţul cutare, dar vă voi prezenta stilurile toamnă-iarnă ale anului 2010.

Clasică
Genţile clasice sunt la mare căutare pentru că ne scot de fiecare dată din încurcătură. Fiind uşor de asortat, o potrivim la aproape orice stil vestimentar. În plus, faţă de anul trecut, aceste genţi se poartă accesorizate. Şi deja se ştie că tipul ăsta de geantă e preferat mai ales de adolescente.

Din piele
Este ideală pentru întâlniri importante, fiind foarte uşor de asortat cu pantofi, cizme înalte sau jachete din piele. Au apărut şi genţi cu două mânere, cu una din feţe realizată din fâşii multicolore de piele. În ziua de azi genţile urmează moda şi un lucru este clar: geanta din piele nu se va demoda niciodată!

Genţile mari cu un singur mâner şi acela împletit
În colecţia toamnă-iarnă 2010/2011 designerii ne pregătesc o colecţie ce ne trimite în cu totul altă zonă, inspirată din tărâmurile scandinave. Genţile sub forma măsurii XXL, a tipului săculeţ sau a aspectului clasic „B“ rămân în continuare pe poziţie.
Este eficace şi datorită faptului că cu cât e mai mare geanta, cu atât pare mai slabă cea care o poartă.

Stil western
Cu o uşoară influenţă rock, stilul western transmite un aer de lejeritate, dar şi un strop de sex-appeal. Include combinaţii de piele întoarsă. Şi franjuri ce reprezintă elementul definitoriu al stilului western. Aplicaţii pe genţi, curele sau încălţăminte conferă o imagine îndrăzneaţă în tendinţe. Sunt genţi simple, în forme clasice, în culori retro, maro sau galben-portocaliu. Iar accesoriile lucrate manual întregesc, de asemenea, un look western original.

Genţile handmade
Sunt genţile din material textil plastifiat, cu desen floral, care se închid cu fermoar sau capsă. Sunt mult mai des întâlnite pentru că, faţă de celelalte genţi prezentate, acestea par mai „vii“. Desenul floral sau figurile geometrice se asortează mai repede la orice stil vestimentar.
Sunt genţi 100% unicat, modele care nu se pot reproduce, făcute cu bun gust şi, în plus, sunt la un preţ accesibil.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.