Fenomenul “Trolului de zi cu zi”

Fenomenul Trolului de zi cu zi

Fenomenul Trolului de zi cu zi

de Alexandru Tudosoiu – redactor
foto: Ana Diaconu – fotoreporter

„Trolii trăiesc cu până la 30 de ani mai mult“ este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători din Hateshire, Marea Britanie.

Un trol este un personaj din mitologia triburilor germanice dinainte de Hristos. Din folclorul scandinav se află mai multe despre trol: o creatură mai mare decât un om, foarte desfigurată, în general puternică și bătrână, dar înceată și cu un retardism mental.

In era Internetului, această denumire a fost preluată și transformată, ajungând să definească persoanele din spațiul virtual care prezintă un nivel de ură față de semeni, cât și lipsa unor sentimente nobile sau remușcări. Scopul unui trol pare a fi devierea de la subiectul în cauză, postând comentarii inutile sau cu o încărcătură de răutate ce are ca rol iritarea celorlalți internauți.

Studiile, derulate pe un lot de 5000 de persoane din întreaga lume, au arătat că persoanele care se ascund în spatele identității de trol prezintă o absență parțială sau totală a curajului în viața reală, fiind deseori niște oameni slabi, incapabili de a-și atinge țelurile în viață. Prin activitatea de „trolling“ s-a demonstrat că acești oameni scapă de stresul de peste zi, ajungând să își bată joc de internauți, fără motiv. Deși aceștia sunt prost văzuți în lumea digitală datorită conflictelor pe care le provoacă, rezultatul uimitor al cercetărilor englezilor este că, datorită eliberării de stres, sănătatea inimii este îmbunătățită, ajungându-se la o prelungire a vieții cu 10-15 ani în medie.

În urma controversatului rezultat, în lume au apărut diferite site-uri ce promovează activitatea de „trolling“, rezultând într-o creștere alarmantă a acestor oameni pe internet, provocând din ce în ce mai multe conflicte pe site-urile de socializare, diverse publicații și alte asemenea locuri. Unele încurajări au ajuns îngrijorătoare din punct de vedere al mesajelor pe care le transmit: „Hate the others to live longer“ (Urăște-i pe ceilalți pentru a trăi mai mult) sau „Conflict is good, peace is for pu**ies.“ (Conflictul este bun, pacea este pentru fătălăi).
Multă lume este îngrijorată dacă lumea Internetului o să mai fie vreodată la fel.

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare, încercând să explice în modul propriu și personal al autorului existența atâtor oameni plini de ură. „Haters gonna hate“

Recommended Articles

1 Comment

  1. Uf, ce bine, acu’ știu că viață lungă voi avea pe acest pământ. Ghinion pentru ceilalți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.