Facem ceva?

facem ceva

de Alexandra Pisculungeanu – colaborator
foto: Ion Mateş – fotoreporter

Numai pentru noi sau şi pentru ceilalţi?

Facem ceva? Adică avem spirit de iniţiativă?
Propunem şi noi anumite lucruri? Suntem în stare să îi influenţăm pe cei din jur? Sau e mai uşor să ne lăsăm conduşi de cei care ştiu cum să o facă?! E mai simplu să îi invidiem pe cei care au făcut ceva cum trebuie, din moment ce noi nu suntem în stare să facem. Ne place mai mult să fim pasivi, să nu ne intereseze ce se întâmplă în jurul nostru, decât să ne implicăm, să ne expunem punctul de vedere, să îl susţinem şi să ne facem respectaţi.

De ce să nu fim noi cei care fac ceva?

De ce îi lăsăm pe ceilalţi să ne influenţeze şi să ne conducă viaţa? Pur şi simplu pentru că unii dintre noi pică testul perfecţiunii şi nu sunt îndeajuns de buni pentru asta. Iar când nu acceptăm ceea ce ni se propune, începem să căutăm nod în papură, să ne revoltăm pentru că nu ne place.

De exemplu, propun să respectăm şi noi regula „Nu aruncaţi hârtii pe jos!“… prima chestie care mi-a venit în minte. E o regulă banală, la care oamenii nu pot să adere pentru că pare penibilă. Acum veţi începe toţi să spuneţi sau să gândiţi „Păi, ce?, mă civilizezi tu pe mine?“. Atunci, dacă e aşa, gândiţi-vă de câte ori nu aţi făcut acest lucru şi că lumea ar putea fi altfel dacă toţi am respecta această regulă. Gândiţi-vă câte lucruri la fel de mărunte ar putea influenţa restul persoanelor!

Haideţi să facem ceva şi să încercăm să ne schimbăm, fiindcă doar de noi depinde!:)

Recommended Articles

4 Comments

  1. Acest articol îmi pare un eveniment făcut la mișto pe Facebook ori o petiție online. Cred că ai înțeles la ce calitate se ridică.

  2. Un articol ce necesita o elaborare temeinica.

  3. Sunt de acord cu articolul tau si recunosc ca pana si eu am incalcat multe reguli ce imi pareau inutile , eram mai mica iar aceste lucruri nu ma interesau foarte mult, nici acum nu pot schimba nimic in Romania… suntem usor manevrati , suntem prea ”ocupati ” de lucruri inutile ca sa observam ca totul in aceasta tara este la voia intamplarii, ascultati ”B.U.G Mafia ft.Loredana- fara cuvinte” ( nu este o reclama , este doar adevarul din tara noastra spus in doar cateva minute si ar mai fi multe de zis, mult prea multe dar oricum nimeni n-o sa asculte )

  4. OK, nu e nici un eveniment facut la misto pe Facebook, nici o petitie online. Fa tu un lucru de calitate si pe urma sa vorbesti/scrii. Este o parere despre ceea ce ne inconjoara si atat.

    Daca mai ai vreo parere de gen, pastreaz-o pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *