Critica Universala – Cuvantul bate palma… Nu si pe Terra

CRITICA_UNIVERSALA

Critica Universala - Cuvantul bate palma... Nu si pe Terra

de Mădălina Meilă – redactor

Eu m-am decis ca luna asta să vorbesc despre violenţa asupra femeilor, nu numai din cauza faptului că sunt o feministă convinsă, ci mai mult pentru că este o problemă socială extrem de gravă.

Conform unei statistici la nivel mondial, din totalul victimelor de sex feminin, 70% au fost ucise de partenerii lor din cauza actelor de violenţă. Fie că a fost vorba de violuri, bătăi sau chiar ucideri cu arme albe. Acest procent este absolut covârşitor, totodată, dezvăluind câte femei acceptă să se complacă într-o situaţie atât de marcantă pentru ele şi pentru eventualii copii prezenţi la acele acte de violenţă.

Tot conform unei statistici la nivel mondial, din totalul femeilor însărcinate, 20% dintre ele sunt victime ale violenţei bărbaţilor, cele mai multe pierzând sarcina la un nivel avansat sau născând copilul cu grave malformaţii, viitorul şi viaţa fiindu-i periclitate.

În România, conform datelor din 2007, o treime din populaţia feminină este abuzată fizic, menţionându-se, de asemenea, că procentul creşte lunar. Şi dacă tot am menţionat de copiii care asistă la astfel de scene, în Romania 47% dintre ei îndură aceste scene.

Aşadar, v-am făcut o idee despre ce înseamnă violenţa asupra femeilor la nivel mondial şi naţional. Ce parere aveţi, uitându-vă la aceste cifre absolut şocante?

Din punctul meu de vedere, şi asta va fi părerea mea cât voi trăi, bărbatul care jigneşte sau care loveşte femeia este un bărbat laş, care nu are intelectul necesar de a-şi rezolva singur problemele. Creierul îi stă în pumn, cu care are impresia că lumea este la picioarele sale. Astfel de bărbaţi sunt nişte fiinţe penibile, care ar merita acelaşi tratament, doar pentru a simţi şi ei pe pielea lor cum este să nu ai simţul egalităţii, respectului de sine – în primul rând -, respectului faţă de femeia de lângă el, pe care o răneşte în toate modurile posibile.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.