Consiliere adolescenti

Consiliere Adolescenti

Consiliere AdolescentiEşti deprimat? Eşti îndrăgostit? Eşti interesat de sex? Te-ai confruntat vreodată cu moartea? Ai probleme cu părinţii sau la şcoală? Simţi presiunea celor din jur? Te lupţi cu impulsurile tale puternice?
Iată doar câteva din întrebările la care vom încerca să răspundem împreună.

Site-ul www.consiliere-adolescenti.ro pune accent pe interacţiunea şi comunicarea eficientă între adolescenţi, dar şi între adolescenţi şi adulţi. Este vorba despre cunoaştere, dezbatere a problemelor pe care tu, adolescentul, le ai, despre ascultare, înţelegere şi acceptare. Misiunea site-ului este de a sprijini dezvoltarea emoţională a adolescenţilor, împărtăşirea de gânduri, idei, trăiri, emoţii, sentimente. Articolele apărute pe site abordează arii din viaţa ta şi / sau a părinţilor tăi. Unele dintre ele pot exprima emoţiile mele (ale adultului), altele – emoţiile adolescenţilor, unele pot oferi informaţii reale, altele sunt pur şi simplu cugetări, sentimente, opinii, senzaţii. Unele articole ar putea să te ajute în sensul că ai şansa de a te regăsi în cele descrise, unele pot fi încurajatoare, altele pot oferi răspunsuri la întrebări, unele pot ghici emoţiile pe care le traversezi.

Există situaţii în viaţa adolescenţilor în care aceştia se simt singuri, neînţeleşi, neascultaţi, neacceptaţi, în care au nevoie de un sfat (eventual de la o persoană adultă), de o încurajare, de ghidaj.

Consiliere Adolescenti

În viaţa ta, a adolescentului, un rol crucial îl au părinţii. Însă, uneori părintele nu este lângă tine atunci când ai nevoie de o vorbă bună. Aşa încât site-ul va încerca să suplinească lipsa părintelui sau a altui adult semnificativ din viaţa ta. Rolul sfaturilor prietenilor de-o seamă este de asemenea foarte important, dar să nu uităm că prietenii (gaşca sau colegii de şcoală) sunt tot adolescenţi şi poate şi ei se confruntă cu temeri, îngrijorări, frici, lucru care îi face (uneori) să nu poată fi obiectivi în a oferi îndrumări realiste celui care caută răspuns.

Atunci când nu ştii de ce suferi, când nu ştii cum să treci peste respingerea fetei sau băiatului din clasa alăturată, când nu ştii cum să îţi mulţumeşti părinţii, dar în acelaşi timp să te mulţumeşti şi pe tine, când te bat gânduri de sinucidere, când te simţi respins de gaşcă, când prietenii râd de tine, când eşti bârfit, când vrei să atragi atenţia, când vrei să ştii de ce ai fost părăsit, când vrei să ieşi din tristeţe şi să redevii fericit, când te întrebi cine eşti, ce rol ai, în ce scop te-ai născut etc., probabil simţi nevoia de a sta de vorbă cu cineva care să te înţeleagă sau să te sfătuiască. Pentru asta a fost creat site-ul nostru.
Pentru a te ajuta să creşti.

www.consiliere-adolescenti.ro

Acesta este un articol publicitar.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *