AVC – Selfie everywhere!

AVC - Anti invatatul dupa-amiaza

AVC - Selfie everywhere!

de Alina Panaite – redactor al R.C.T.P.
foto: Tehnoredacția R.C.T.P.

But first, let me… tell some stories. Gotcha’! Vă aşteptaţi să spun altceva, nu-i aşa? Atunci când ajungem să ne schimbăm buletinul suntem puţin constrânşi de faptul că nu putem schiţa o mică nebuneală, nimic, spre deosebire de cum ne-am obişnuit în ultimul timp.

Îmi venise o idee înainte să fac noua poză de buletin: ce ar fi dacă toţi am avea poze zâmbind, dar zâmbind în felul ala în care îţi vine să zâmbeşti când asculţi „William Pharrell- Happy“? Nu c-ar fi drăguţ?

Am deviat puţin de tot de la subiect, cu un motiv, în orice caz. Prin „selfie“ suntem liberi să arătăm ceea ce simţim în momentul respectiv şi pun pariu că şi celui care îl vizionează i se declanşează o stare de bine, something. Un motiv pentru care îmi place Instagramul, dă jos o barieră pe care autoportretele o lasă. Şi e drăguţ.

Din câte am observat, pentru selfie nu au fost atât de multe discuţii cum sunt de obicei când apare un concept nou. Însă, problema principală a fost despre filtrele pe care le aplicăm, bătând în cuie faptul că dacă nu postezi o fotografie fără a îi aplica vreun efect, tot timpul cu diferite progrămele şi efecte, atunci de fapt tu eşti urât în adevăratul sens al cuvântului, eşti BAU şi gata!

Probabil ni se întâmplă tuturor să ne facem un selfie şi apoi să observăm că avem nişte cearcăne mari şi triste care ar mai dispărea aplicând un efect. Sau ai un coş mare şi urât, care ar păstra contactul vizual cu utilizatorii care te urmăresc. În orice caz, sunt lucruri care trec de pe o zi pe alta şi nu-i un capăt de lume că aplici un efect.

Ba chiar efectele sunt super, sunt optimiste! Că îţi faci selfie cu front-camera sau back-camera, tot nu ieşi radiind de fericire ca în realitate, ori nu e lumina bună, ori ai o cameră de cacao. Suntem mai frumoşi în realitate. Pare mult mai drăguţ să aplici un filtru potrivit. Te pune într-o lumină mai bună şi e placut ochiului. Aşa-i?

Daca nu îţi iese OK un selfie, nu trebuie să te ambalezi sau să intri în depresie cum am mai auzit pe ici, pe colo. Da, asta este povestea tristă despre toată agitaţia cu selfie, mulţi oameni au încrederea în sine scazută pentru că nu le ies selfie-urile aşa cum şi-ar dori. Şi am auzit cazuri serioase.

Pe de altă parte, autoportretele clasice sunt baza, dar nu oferă libertatea pe care o oferă un selfie făcut în repezeală, când te plictiseşti, ieşi cu prietenii sau oriunde altundeva, fiind mereu mai la îndemână. Autoportretul este şi sună ceva mai serios, pe când Selfie este frăţiorul mai mic care face tot ce-i trece prin cap.

Voi pe cine preferaţi?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.