A wake up call

a wake up call

a wake up call

de Sara El Habashi – seminarist
foto: Ana Diaconu – fotoreporter

„Mă plictisesc“, „ce să fac, nimic deosebit“, „cum să fie la şcoală, plictisitor ca de obicei“, „ce să mai fac, m-am plictisit foarte tare“, „nu am făcut nimic deosebit“. Acestea sunt răspunsurile tuturor tinerilor în ultima vreme, iar cuvântul „plictisit“ asociat cu „sictirit“ domină nu numai în licee, ci peste tot.

Voi nu v-aţi săturat de toată atmosfera asta care ne trage în jos? De toată monotonia şi lipsa de motivaţie care ne distruge starea de spirit? Unde este dorinţa de a realiza ceva, de a face ceva diferit, ceva în plus pe lângă naveta zilnică casă-liceu-casă?

Ziceam mai sus de motivaţie, dar ce este ea de fapt? Motivaţia determină pe cineva să efectueze o anumită acţiune sau să tindă spre un anumit scop. De aici rezultă că majoritatea liceenilor (caracterizaţi de lipsa de motivaţie) nu au niciun scop și sunt lipsiţi de orice fel de interes în ceea ce priveşte… viaţa. Oare e bine să fim aşa? Pe lângă excesul de lene care intervine în lipsa de motivaţie, NU este bine să fim aşa fiindcă ne obişnuim cu monotonia şi nu o să mai fim în stare să facem nimic în viitor. Astfel, ne vom lăsa controlaţi de alţii pentru că nu ieşim din tipar, nu venim cu idei noi și nici nu ne interesează, mai bine zis, să facem un pas în societate şi să ne afirmăm. Preferăm să stăm să primim ordine, în loc să ne punem mintea la contribuţie şi să facem cum vrem noi şi ce vrem noi, nu ce vor alţii.

Scopul poate să fie orice, de exemplu: „Azi îmi propun să alerg de trei ori în jurul lacului Herăstrău“, iar, prin simplul fapt că îţi propui acest lucru, ai de câştigat pentru că te ambiţionezi să faci ceva.Prin simplul fapt că realizezi ceea ce îţi propui te va ajuta cu siguranţă în viaţă.

Cu toţii putem să începem, chiar de azi, prin a ne propune să facem ceva care nu e neapărat legat de şcoală, dar măcar e ceva diferit, te motivezi să faci ceva. Pe lângă câştigul personal, va fi un exemplu şi pentru colegul de bancă, care freacă menta 24 din 24, pentru că el se va gândi „el poate şi eu nu?“, iar acest gând o să-l motiveze şi o să-l determine să îşi demonstreze că nu e cu nimic mai prejos de tine, iar lanţul va continua.

Haideţi să scăpăm de toată starea asta generală care ne dăunează grav, să ieşim din tipar şi să facem altceva, să ne punem target-uri ca mai târziu să putem lupta cu fruntea sus pentru ceea ce ne dorim!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *