7 motive ca sa nu ajungi un urs in barlog

7 motive ca sa nu ajungi un urs in barlog

7 motive ca sa nu ajungi un urs in barlog

de Laura Zadunaischi – redactor
foto: Ana Diaconu – fotoreporter

1.Filme, jocuri, şi Facebook pe calculator. Bine, am înţeles, astea te ţin în casă, e o pasiune general acceptată de fiecare. Hai să mai citim şi o carte, să facem şi altceva, să pictăm, să scriem, să călcăm, să spălăm, să le zâmbim alor noştri – măcar producem gânduri bune. Statul în casă dăunează grav vederii, prea mulţi pixeli albaştri. Aşa că mai bine părăseşte bârlogul, ca să nu îţi pierzi privirea ageră.

2.Dacă mai eşti şi blogger, acasă nu o să găseşti suficientă inspiraţie. Şi ce dacă ai televizor, nu te face mai deştept. Lipsa de informare se naşte din prea multe teorii ale conspiraţiei auzite sau văzute pe sticlă. Dacă ieşi afară o să înţelegi mai bine lumea în care trăieşti, o să ai propria ta opinie, nu vei mai fi influenţat de mass media. Rişti să devii monoton. Fugi şi vânează nişte subiecte în lumea adevărată!

3.Stai numai în casă, îţi cam neglijezi prietenii, asta dacă nu cumva deja i-ai chemat la tine, i-ai virusat şi pe ei cu sindromul playstation şi pizza comandată. Asta după ce observi că te-ai plictisit şi începi să dai telefoane disperat, să te rogi de ei să vină pe la tine, ca să nu îţi deplasezi tu fizicul. Lipsa de comunicare duce la dezorientare, te transformă în micul Tarzan care apoi iese în lume. Lipsa de socializare într-un grup mai mare, te lasă singur, singurel. Ai grijă, că te exclud ăştia din pădure pe motiv că ai devenit mai sălbatic decât prevăd standardele europene.

4.Crezi că în intimitatea confortului tău eviţi violenţa şi eşti protejat. Cu siguranţă nu rezolvi nimic. Mai bine ieşi din bula aia roz şi caută soluţii. Te ajuţi şi pe tine, ştiind pe viitor cum să reacţionezi în faţa unor situaţii, şi e mult mai probabil să îi ajuţi şi pe alţii, decât dacă stai închis între patru pereţi. Eu credeam că eşti un urs puternic şi curajos, nu o păsărică într-o colivie de aur. Ştii ce păţeşte când scapă…

5.Şi acasă poţi face bani, la distanţă, dar nu şi pile. Nu vei putea să îţi faci niciodată relaţii decât respirând aerul celuilalt şi socializând într-un grup de oameni, repet, deci tot trebuie să ieşi din casă ca să închei bussines-uri şi să întreţii relaţii bune. Nu o să fie cald în bârlog dacă nu strângi lemne, şi doar afară le găseşti.

6.Eşti tânăr, eşti în putere, nu eşti în concediu postnatal, nu trebuie să stai cu copilul acasă, nu trebuie să aştepţi poştaşul cu pensia. Mergi la teatru, mergi la film, ai o groază de evenimente, parcuri şi locuri în aer liber, nu mai zic. Aleargă, mergi la sală dacă e prea frig pentru o tură pe asfalt. Fă mişcare – eşti deja mare, nu te face şi mai mare. Lasă în pace proviziile de iarnă, că le termini înainte de finalul sezonului.

7.Dacă stai acasă nu ajuţi natura. Motivul? Afară resursele şi energia sunt puse la comun, deci consumul este mult mai scăzut decât dacă toată lumea îşi petrece timpul în case. Când mai multe aparate sunt folosite concomitent, se consumă mai multă energie şi se foloseşte căldura la un nivel mai ridicat. O să rămâi în curând fără fragi şi mure. Părăseşte bârlogul acum!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *