Aud adesea spunîndu-se că olimpicii sînt nişte caractere răsărite, nişte minţi iluminate, nişte elevi exemplar. Observ că în învăţămîntul nostru se ridică pe un piedestal lugubru aceste biete produse ale unui sistem impus: olimpicii. Dacă eşti olimpic înseamnă că eşti un om mai bun. Dacă eşti olimpic, atunci eşti un om mai frumos. Sau mai cultivat. Sau cu mai multe şanse de reuşită în afară. Eşti superior oricărui elev, orice ar fi. Poate fi adevărat. Însă ce fel de olimpic?
Am spus mai devreme „sistem impus“ pentru că nu am văzut niciodată un elev care să vrea să fie olimpic la orice materie, doar pentru simplul fapt că este perfect conştient de noţiunea că un angajator micţionează pe toate olimpiadele sale dacă nu ştie să îi presteze la locul de muncă. De fapt, elevul olimpic e inconştient de acest aspect. Mulţi dintre dînşii trăiesc cu falsa impresie că dacă sînt olimpici naţionali sau mega-internaţionali la Limba Română au deja incorporată capacitatea de a scrie un roman şi trei volume de poezie ca pe apă. Că au geniu. Pustiu. Bine, cîţiva dintre ei au într-adevăr geniu, olimpiada fiind pentru aceştia un cîmp de bătălie în care doar mai fac nişte xp.
Cu mici excepţii fericite, olimpicul de rînd nu are conştiinţa propriei clase bine formată. El nu discerne între iluzia de a fi lăudat de către toate cadrele didactice şi uriaşul eşec ce îl pîndeşte la colţ, imediat după terminarea liceului. Căci nimeni nu te angajează inginer chimist doar dacă ai halit electroni şi valenţe pe hîrtia de turnesol.
În liceu olimpicii sînt iubiţi de către profesori şi, adeseori, detestaţi de către colegii lor. Detestaţi pentru că li se spune că olimpicii sînt crema şcolii, viitorul Republicii! Aici, totuşi, simt nevoia de a face o lămurire: nu toţi olimpicii sînt genii! Adesea, mulţi elevi care „promit“ sînt împinşi de la spate fie de către vreo profă cu obsesii de colecţionar de diplome, fie de către părinţii care vor să îşi vadă odrasla apreciată pentru adevărata sa valoare – pe care de fapt nu o are.
Mai există, într-adevăr, acele reale diamante ale şcolii româneşti. Olimpici care rup norma la fizică pe toată planeta. Olimpici care bagă în sperieţi şi pe cel mai informatician nemţălău sau franţuz. Aici, da! O statuie pentru fiecare olimpic român care i-a făcut vreodată pe olimpicii japonezi să îşi revizuiască chimia de a VIII-a. Elevii ăştia probabil că vor lucra la NASA. Bun. Pe ei îi ajută chestia cu olimpiadele. Dar pe restul?
Ce vreau să punctez este că accentul ăsta pus pe generarea de olimpici pe bandă rulantă este un lucru extrem de greşit. Le dai oamenilor impresia că sînt buricul pămîntului, le faci iluzii ca apoi să îi laşi să dea cu dinţii de realitatea dură: ei, olimpicii în serie, de fapt nu ştiu să facă nimic. Căci societatea de azi îţi cere capacităţi concrete: Ce ştii să faci?
În plus, se pune atît de mult accentul pe olimpiade la materii care nici n-ar trebui să fie predate în şcoli (vezi religia). Înţeleg că ar putea fi o chestie utilă să fii olimpic pe municipiu la engleză. Dar religie?! Cum vine asta? Dumnezeu te va iubi mai mult dacă eşti olimpic naţional la religie? Sau te vor numi catolicii Papă la Vatican dacă ieşi la nivel internaţional? Aştept cu nerăbdare clipa cînd Dumnezeu va scoate din iad toţi olimpicii la religie care au murit pînă azi. Atunci olimpiada asta va avea o altă lumină în ochii tuturora.
Este putin cam generalizata in acest articol toata ideea cu olimpicii. Am fost olimpica si partea super din toata treaba asta este faptul ca poti sa calatoresti prin toata tara, iti faci prieteni, si nu e putin lucru. Mi-a placut foarte mult. Profesorii evident ca te iubesc si ei, doar le faci o reputatie buna prin rezultatele tale, calatoresc si ei, ba chiar primesc si bani de cheltuiala din cate intelesesem eu. Iar diplomele conteaza enorm daca vrei sa obtii o bursa (in cazul meu..si mai mult ca sigur si al altora), sau daca vrei sa te duci la o facultate in afara. Daca esti olimpic international cu atat mai mult. Nu trebuie pusa problema…”si ce”? Acesti elevi muncesc in plus, ore suplimentare, nu e lucru usor. Si nu oricine ajunge acolo, este evident ca olimpicii au ceva grame de inteligenta in plus in domeniul respectiv. Am lasat-o mai moale cu olimpiadele anul asta, ma concentrez asupra bac-ului, dar imi pare rau cand ma gandesc ca nu voi mai putea merge niciodata la olimpiade de acum incolo.
Nu a zis nimeni ca olimpicii sunt oameni “mai frumosi” sau “genii”. Acesti 2 termeni sunt relativi oricum, in functie de unghiul din care privesti, si subiectivi. Si daca este olimpiada la matematica, atunci de ce sa nu fie si la religie? Nu inteleg de ce ar trebui sa deranjeze pe cineva olimpiada la religie. Nu vrei, nu te duci, dar poate sunt altii care vor, din simplul fapt ca le place.
Cat despre acele “î”-uri din mijlocul cuvintelor… pe langa faptul ca nu sunt corecte din punct de vedere
al normelor limbii romane actuale, ma mai si deranjeaza la ochi (sunt cat se poate de serioasa).
Generalizare sau nu, cam toate lucrurile punctate de Gabi sunt adevarate.
Totusi… bine punctat partea cu unii o fac pentru bursa, excursii si alte cele…
Olimpiadele conteaza la generala si liceu… La facultate in RO poate un profesor o sa-ti zica “Bravo!”, iar pentru o facultate in strainatate, ai ceva de adaugat in eseul personal pe care o sa-l scrii (altfel premiile alea sunt complet inutile) si cam atata. Nu-ti imagina ca pe X say pe Y din SUA sau UK, om mare din cadrul facultatii o sa-l intereseze pe el de olimpiada ta din Romania cand exista multe cazuri de oameni plecati in strainatate cu master sau doctorat si se trezesc ca nu sunt recunoscute in tarile in care au ajuns.
Acum ajungand la partea despre angajatori… Nu am vazut in vreun CV profesional sa scrie sau sa trebuiasca sa scrii ca ai castigat premiul z la olimpiada cand erai in liceu.
Concluzia mea este urmatoare… Nu oricine ajunge olimpic, dar daca lumea ar renunta la lene si ar invata la fel de mult ca un olimpic, sunt sanse sa descoperi ca multi oameni pot fi olimpic. De asemenea, olimpiadele nu o sa te ajute mai departe in viata pentru ca sunt doar un lucru de moment, la fel ca examenul auto (proasta comparatie ar zice unii, dar am zis un prim lucru care mi-a venit in minte).
Domnule, cred ca inainte de a discuta despre olimpici, trebuie sa aveti cel putin un neuron. Neindeplinind conditia, ramaneti… prost. Asa, ca acum.
Ma amuz. :))
Si cu ce e mai desteapta o persoana ce face pe alta proasta fara argumente? Sa fim seriosi, doar nu ai studiat structura creierului celui ce a scris articolul nu?
O intrebare: liceana sau profesoara? Ca eu am avut o profesoara cu acelasi nume.
Una sau alta… Injuriile nu-si au locul aici. Daca nu-ti ( sau va) convine opinia autorului, aduceti argumente.
Argumente sunt o mie, cateva sunt enumerate mai sus, de Andreea. Dar asta ar insemna ca eu sa va vorbesc despre mercur si d-voastra sa vreti sa va omorati cu verde-de-paris.
Timp si inteligenta avem. Aratati-ne acelasi lucru daca va permiteti sa jigniti.
Bun aici trebuie atinse cateva puncte:
-First of all, Domnisoara Andreea faceti confuzie intre inteligenta si capacitatea de a acumula tone de informatii semi-inutile.Apoi, pe bune, o sa va pierdeti din timpul Dumneavoastra pentru a-i spune cuiva ca va deranjeaza niste litere din text? Text pe care, dupa cum lasati sa se inteleaga, oricum no sa-l mai cititi vreodata?
-In final,Mihaela, am tot respectul pentru tine fiindca ai curajul sa zici ce-ti trece prin cap.TOT ce-ti trece prin cap.Cu respect, un non-olimpic.
Cred ca dvs faceti confuzia intre olimpiada, si orice altceva unde trebuie sa acumulezi “informatii semi-inutile”. Pentru mine simplul fapt ca am invatat ceva in plus este perfect util, pentru cultura mea generala, mai putin conteaza daca il voi folosi mai departe sau nu, atat timp cat eu vreau sa le invat, din placere si lipsa de lene eventual, din sentimentul de competitivitate, din dorinta de a ma afirma, de a calatori, de a intalni multa lume, de a-mi face prieteni, pur si simplu din dorinta de a face ceea ce vreau eu sa fac. Si nu vad de ce lucrul asta ar trebui sa ii deranjeze pe ceilalti!
Oricum, orice ai face, de fiecare data se va gasi cineva sa afirme ca nu e bine. Daca un lucru e alb, cineva tot se gasi sa spuna ca e negru.
Si consider ca inainte sa faci anumite afirmatii ar trebui sa te uiti in ograda ta mai intai. “Sunt oare eu mai breaz de critic?”; “Oare cunosc eu persoanele astea de imi permit sa judec, sa generalizez si sa arunc cu noroi?”
Si eu nu consider o pierdere de timp a-ti da cu parerea si a face anumite observatii legate de scrierea gresita a cuiva.
Domnule/Domnisoara (inclin spre a doua varianta), pe cuvant ca sunteti interesant in inchistarea unicei sinapse a d-voastra, dar nu pot lua in serios o porecla. Eu, dupa cum vedeti,am curajul unui nume, fictiv sau real.
Nu vreau sa ma bag unde nu-mi fierbe oala, dar nu pot sa nu ma simt oarecum jignit de o asemenea mizerie de articol.
Nu sunt intocmai convins ca voi constientizati termenul de “olimpiada”. Lumea nu se duce la olimpiada pentru ca imediat cum termina liceul “va fi angajat de NASA”, din cauza ca, am sa va rog sa ma credeti pe cuvant, orice olimpiada de la Nationala in jos este egala cu 0 in strainatate.
Lumea merge la olimpiada pur si simplu pentru a-si testa niste calitati PE CARE NU TOATA LUMEA LE ARE, si pentru a vedea unde se afla in raport cu ceilalti. Simt in acest text o oarecare frustrare a autorului in urma careia “articolul” imi pare doar o rabufnire prosteasca si un atac murdar la adresa unor oameni care muncesc pentru ceva. Apropo de asta, Marius, daca este asa cum zici tu, de ce nu renuntati toti la lene si va faceti olimpici? Poate ca si asta este de admirat la ei.
Mi se pare lipsit de caracter si pur si simplu pueril sa dai in cineva care munceste pentru un anumit scop sau care pur si simplu are talent la ceva. Dar, iarasi, presupun ca este mult mai simplu sa arunci cu noroi in cineva decat sa transpiri tu insuti sa ajungi ca el.
In orice caz, consider acest articol este un atac la inteligenta mea, si nu ma pot abtine sa nu-mi exprim indignarea.
Nu înţeleg de ce te-ai simţi ofensat. Daca eşti unul dintre acei olimpici care chiar muncesc şi înţeleg, conştinetizează DE CE fac acest lucru, atunci nu văd de ce te-ai ataca. Dacă ai calităţi pe care nu toată lumea le are, atunci jos pălăria! Te alfi printre ACEI puţini olimpici care chiar vor şi cred ca pot schimba cumva ceva. Sau poate mă înşel? Ridică-ţi un semn de întrebare atunci! De ce faci munca asta?
În altă ordine de idei:
Eu am pus accent pe olimpicul ”industrializat”, care e împins de la spate în tot acest proces; pe acel olimpic care merge la olimpiade doar pentru a se vedea apreciat. Acea categorie de olimpici care se înrolează fără să înţeleagă de ce face acest lucru. Şi boul munceşte la cîmp, nu? Numai că acela nu pricepe de ce o face, nu înţelege scopul şi rezultatele muncii sale. Rostul muncii este să-i înţelegi scopul, altfel ajungi să munceşti precum un animal.
Personal, nu am nici o frustrare vizavi de conceptele de olimpic şi olimpiadă. Îmi sînt extrem de indiferente.
Iar cu munca, te rog, nu ridica stindardul muncitoresc: ştim mulţi dintre noi ce înseamnă adevărata muncă şi responsabilitatea.
Eu nu am spus că olimpiada nu este în sine o muncă. A învaţa este o muncă totuşi (una intelectuală). Am afirmat doar că există o categorie numeroasă de elevi care nu conştientizează de ce muncesc şi dacă munca lor va avea vreun rezultat concret, altul decît o diplomă şi o strîngere de mînă.
Înţelegi? Munca presupune şi o investiţie, dar şi un rezultat, un fruct, un profit, un scop oarecare – ceva din care să poţi eventual şi trăi în societatea de azi.
@Ciobi- Din pacate in momentul asta nu am timp sa raspund complet la mesajul tau, dar iti voi raspunde la partea adresata direct mie.
Am fost la destule olimpiade vad cum e si culmea e ca am si avansat mai departe la unele, doar ca nu ma interesau asa de tare incat sa-mi pierd noptile (precum alte persoane pe care le cunosc) si sa stau sa tocesc numai pentru ca vroiam sa fiu #1 la olimpiada aceea.
De asemenea, nu e vorba tot timpul de lene, ci si de interes.Tu crezi ca toti care vin sau pot veni la olimpiada stau si tocesc numai sa stie tot si sa castiga? Nu. Unii pur si simplu stiu pentru ca le place si prima data cand au citit/invatat acel lucru l-au retinut instant.
Acum presupun ca faptul ca am fost la olimpiada si comentez in general de atitudinea mea despre olimpici ma face ipocrit, nu? Fals. Daca ar fi asa, cred lumea ar fi plina de ipocriti.
nu stiu de ce am impresia ca articolul acesta ascunde o urma de invidie pentru olimpici.cum au mai zis-o multi pe aici olimpicii chiar merita sutele de laude de la profesori.sa fim seriosi unul care nici nu se chinuie la scoala si doar ia note asa sa fie luate cum sa primeasca vreo lauda pe cand un olimpic isi pierde vacante si weekenduri pt a ajunge un ajunge indiferent de materie.si da in opinia mea Dumnezeu ii iubeste pe olimpici ajutandu-i la cat mai multe succese.eu am materia mea unde excelez la olimpiade matematica si desi nu ajung la etapa nationala imi dau jos palaria celor care o fac pentru ca OAMENII ASTIA MUNCESC MULT OMULE! putina stima de la toti ar merita pe bune
Vad ca sunt imperior necesare argumentele mele, asadar le voi expune. Insa nu cu privire la articol, nu pot suporta inca o citire. Banuiesc ca ineptiile din el se vor releva prin comparatie la ce spun eu.
In primul rand, care parte din invatamant te mai invata sa faci ceva practic? Ce faci in liceu, comentariile invatate by heart la bac, miile de chestii nefolositoare din orice facultate? D-aici deducem logic ca olimpiada nu are o finalitate in sine, cum ar fi: ma duc la olimpiada ca sa stiu sa ceva. Deci trebuie sa fii cel putin … inteligent sa crezi asa ceva.
In al doilea rand, ca sa devi un olimpic international, categorie, am observat, elogiata de semnatarul articolului, trebuie mai intai sa participi la olimpiada nationala. Contradictia e evidenta.
In al treilea rand, normal ca la orice olimpiada sunt doua categorii de oameni: oameni cu neuroni si oameni cu creierii vraiste care se cred importanti si au intelectul ciuruit de o voluptate naiva a prostiei si a ”gingasiei” patetice pentru optimism. Am intalnit oameni cu care nu prea aveai ce vorbi pentru a vedea apoi ca nu stiu ce premiu au luat. Normal, aici tine de ce se apreciaza in lucrari si examene in general. Normal ca, in capul tau de om-care-are-ceva-de-spus, crezi ca facand niste legaturi inteligente si bine fondate, vei fi apreciat inaintea celui care toceste ce-a zis altu’. Normal ca-s frustrari care tin deja de plamada oricarei competitii.
Normal ca in Romania nu faci nimic cu olimpiadele. Hai sa nu se mai faca olimpiade, hai sa nu mai fie niciun concurs, simpozion, nimic. Oricum, scade in fiecare an calitatea unei educatii acum, in opinia mea, in stare larvara. E usor sa stam in scaunul nostru confortabil de ”jurnalist” (scuze, eu nu consider asta o meserie) si sa scriem ca ce naspa sunt olimpicii si ce destepti suntem noi.
Strugurii-s acrii, când departe sunt. Cine nu a vrut vreodată lauda primită de vreun olimpic, minte! Oameni sunt și ei, oameni care fie că învață mecanic, fie că gândesc, ei fac ceva ce noi restul nu facem. Eu am respect față de ei, tocmai pentru că (împinși sau nu) sunt mai deciși decât mine.
Gata cu polemica, felicitări dragi olimpici, meritați aplauze, fie și pentru că munciți, apoi pentru rezultate. Invidioși vor fi mereu. Iar pentru olimpicii care și gândesc realist, felicitări de două ori.
@Mihaela Ene & Company. Observ că te (vă) deranjează extraordinar treaba de mai sus. Mă amuză cît de înguşti vreţi cu toţii să fiţi (sînteţi) în gîndire – nu vă ofuscaţi acuma, nu am spus-o decît de dragul polemicii. Săriţi ca arşi fără să înţelegeţi textul şi contextul pe care le criticaţi.
De la faptul că am ales să scriu cu Î din I şi nu altcumva (să ne batem în acea ortografie, de-o ştie şi Mutu, nu denotă vreo cultură), pÎnă la faptul că mi-am permis să mă ”iau” de acei oameni care muncesc şi să ”iau în derÎdere” olimpicii (căci mă roade o nu-ştiu-ce frustrare interoară – exageraţi, credeţi-mă că dorm liniştit); şi deci s-a ajuns la ”dom’le, nu eşti, vezi tu, jurnalist”… Hai fiţi serioşi? Ce e aia jurnalist?! (fără să căutăm pe Google, vă rog).
Scuzaţi-mi atitudinea oareşcumva acidă din acest comentariu, dar simt că trebuia să intervin. Conversaţiile bat cîmpii (unele).
Am expus clar, cu argmente, opinia mea (asta înseamnă editorial – !) despre OLIMPIADE:
1) sînt inutile în România, căci asta e ţara, nu dă nimeni o ceapă degerată – din păcate – pe ce diplome la olimpiade ai, ci pe FACI şi ce ŞTII sa FACI (- Bună ziua, am fost olimpic la fizică într-a VII-a! – Ştiţi contabilitate? – Nu… – Bine, pa!);
2) masa mare de olimpici e împinsă de un sistem-malaxor să iasă la rampă (cîţi liceeni chiar CRED în OLIMPIADE? Cîţi le înţeleg ROSTUL pe bune?);
3) există acea cremă a olimpicilor care ”rup norma” şi care merită toată cinstea pentru că odată intraţi în acest sistem AU ÎNŢELES de ce fac asta (vezi parabola cu Boul).
4) Nu vad rostul olimpiadei la RELIGIE (?!?) – părerea mea…
Iată, aşadar, cele patru puncte mari şi late din acest articol. Sper că n-am omis vreunul. Nu am zis că urăsc olimpicii, că le desconsider munca (Isuse!), că aş fi vrut în secret vreodată să fiu în locul unui olimpic – nici măcar plătit!
”Contradicţia evidentă” – e o treaba scoasă din context. Am apreciat olimpicii internaţionali în ideea că – evident – ei au plecat de la nivelul naţional, deci ei sînt acei rari olimpici (nu e de la sine înţeles, trebuia să explic cum oul generează găina?!). Cum să mă explic cu subiect şi pedicat ca să se priceapă?! (recitiţi textul?)
…
Sper ca ăsta să fie ultumul meu comentariu pe această temă. Seara bună auditoriului (obositor, ce-i drept).
Esti praf! Da, asa e prima mea impresie, cred ca esti groaznic de invidios, sau poate ai vreo frustrare din copilarie… cine stie. Si in legatura cu olimpicii la materiile care nu ar trebui sa fie predate in scoala, uite iti dau alt exemplu foarte controversat, latina! Poate elevii aia se duc la olimpiada nu pentru ca sunt atat de redusi si ingusti in gandire incat sa creada ca dupa ce vin cu o diploma de la olimpiada nationala o sa sara pe ei toate marile companii sa ii puna directori sau presedinti (de partid). Uite iti spun eu ca trebuie sa ai ceva in cap sa ajungi sa fii olimpic national, poate tu nu stii asta pt ca nu ai ajuns acolo bineinteles, asa ca lasa ironiile si jignirile la adresa unor elevi care au o pasiune si care vor sa se evidentieze prin asta si nu prin injurii, ironii sau alele.
:)) Devine amuzant. Deja toata lumea spune acelasi lucru intr-o alta forma.
Si asta s-a mai zis, dar nimeni nu pricepe: in articolul asta sunt criticati olimpicii care fac totul pentru o diploma/ fara sa constientizeze de ce fac asta sau din alte varii motive (mai mult sau mai putin determinate)! Articolul ii critica si pe olimpicii aia care au ajuns acolo tocind.
Mai citeste (cititi) articolul o data inainte sa da(t)i un comentariu pueril. Sau macar celelalte comentarii. 🙂
Poti intelege si singura partea in care autorul si-a dat jos palaria pentru cei constienti de ce fac ceea ce fac si care-s “genii” de la natura (nu genii false – adica ai’ de tocesc). 🙂
Sper sa fie ultimele comentarii de genul asta, ca o da din amuzant in plictisitor si stupid totodata. 🙂
P.S 1.: Varza ironia din semnatura – “(olimpica)”!
P.S. 2: Daca esti asa revoltata si te-ai simtit in asa hal de atacata, nu cumva esti unul dintre cei criticati de Gabi?:)
Nu stiu daca sa zic ca exemplul tau cu latina e un exemplu prost sau un exemplu bun de materii care “n-ar trebui predate in liceu”.
Daca o vei folosi in tara, nu stiu la cata lume ii va pasa, dar daca mergi Germania si doresti sa faci medicina sau drept, atunci iti trebuie limba latina. Din cate am inteles de la niste prieteni din Germania, latina e prima limba “straina” (sa-i zicem asa) care se preda, nu engleza.
Nu pune latina intre materiile care “n-au ce cauta in scolo” (precum religia care aia o poti invata la biserica).
Pe modelul, criticăm boss-ul, sar ţăranii… Dragilor, cu dedicaţie către toţi cei ce-aţi urlat sus şi tare că olimpicii sunt însetaţi de laude şi glorie şi că diploma aia, bat-o vina este singura care contează, îmi pleznesc fruntea cu patos.
S-U-P-E-R S-U-P-E-R-F-I-C-I-A-L-I !!!
Băi băieţi, nimeni nu toceşte ca boul pentru o diplomă, trust me, oricât de proşti şi tocilari om fi noi toţi fraierii aia cărora le creşte pipoţica în momentele în care se văd în lotul naţional, nimănui nu-i pasă de diplomă. Diploma vine ca o recunoaştere a unei realizări pentru care voi dragilor nu aveţi voinţa necesară. Pentru noi, să fim acolo împreună cu cei mai buni din ţară la materia respectivă este o mare, mare onoare. Nimeni n-ajunge la naţională dacă n-are minte, voinţă şi chef să muncească, pentru că e idiot de mult de tras.
Aşadar domn’ baştan, te rog pune un membru al teenpress calificat în etapa naţională a oricărei olimpiade (inclusiv de religie) să rescrie articolul ăsta şi eu te cred, asta dacă aveţi asemenea specimene prin redacţie. Până atunci ciocu’ mic că nu noi suntem ăia care nerealizaţi.
Te rugam sa te rezumi la autorul articolului. In articol se regasesc strict parerile acestuia.
Multumim 🙂
Nu, nu, conaşule, nu mai e vorba numai de articol, nu apăra oastea de zurbagii care au sărit să se pună bine cu lordul. E vorba de modul nepotrivit şi pe alocuri necioplit cu care aţi abordat cu toţii subiectul. Iar domnişorii şi domnişoarele ce se amuză, că asta ştiu dumnealor să facă, să se amuze pe seama plebei, sunt exemplul perfect al… nu continui.
Întrebare pentru staff-ul teenpress: Aveţi olimpici naţionali în redacţie??? Dacă da, vă rugăm, vă implorăm, eu mă despoi în faţa redacţiei dacă dumnealor vor accepta să-şi exprime părerea cu privire la acest articol. Părerea lor, nu a altora 😉
Nu aparam pe nimeni, iar o discutie despre Redactie in acest articol este off-topic.
Soseaua Grozavesti, nr. 84, Ecran Club – aceasta este adresa noastra. Esti asteptat oricand daca vrei sa-i cunosti pe cei din colectiv mai bine sau daca doar esti curios.
Seara faina 🙂
Deviezi! Aveţi olimpici naţionali? Aveţi oameni care îşi ard nopţi în şir ca să ajungă acolo, aveţi oameni care dispun de materia cenuşie şi de voinţa de fier ca să reuşească, aveţi oameni care muncesc? Sunt dispuşi să răspundă.
Să fie, mulţumesc.
Nu, domnule George. Imi pare rau, dar ce cauti dumneata nu gasesti aici. Suntem cu totii o adunatura de oameni inculti, de oameni incapabili sa lege 2 cuvinte, incapabil de un efort mai mare decat cel de a respira. Ne-am nascut cu polemica in minte si cu dorinta crunta de a critica pe fata tot ce vedem si auzim. Poftim, asta cred ca este raspunsul pe care il cauti.
Si, te rog, nu mai insista pe tema asta. Acesta este un editorial. Te rog sa-ti folosesti materia cenusie de care dispui ca sa afli ce inseamna asta. Daca ai ajuns sa te iei de oameni pentru ca isi exprima parerea proprie si personala cu privire la aceasta problema, imi pare rau, dar ma indoiesc crunt de capacitatile tale mentale.
Ce s-a intamplat cu ,,Ursul trece, cainii latra”, ca sa o luam din perspectiva ta?
amigos,
daca te face sa dormi noaptea mai bine, sunt olimpici in teenpress, stiu pt k si eu sunt membru al redactiei si cunosc cativa aici. e clar ca multi dintre cei care au comentat aprig aici erau printre cei pe care ii critica gabi, in mod contrar chiar erau inteligenti si inteligentii nu se baga sa comenteze aiurea inainte sa citeasca bine.
incearca sa nu fii unul dintre ei pt k toti ne facem o datorie pe lumea asta.
conteaza cat de bine si de ce… 😛
Nu mă lua peste picior pentru că n-ai argumentele necesare pentru a o face. Nu mi-aţi răspuns încă la întrebare: aveţi olimpici? Sunt dispuşi să-şi exprime punctul de vedere (real) faţă de acest subiect?
Ei bine, fraierii ăia care îşi storc creierii încercând să deprindă o materie la care unii iau 5-ul şi pa, ştiu cu adevărat ce înseamnă să munceşti pentru a ajunge acolo şi apreciază enorm faptul că au reuşit.
Vreau şi eu răspunsuri la întrebarea mea, până atunci nu mai avem ce discuta, pentru că într-o conversaţie oarecum raţională cenzura şi deturnarea subiectului nu-şi au locul. În momentul în care suntem barbaţei, asta dacă suntem, trebuie să ne asumăm nişte chestii, asta dacă putem. Niciunul din voi nu-şi poate asuma faptul că sunt unii care pur şi simplu muncesc niţel mai mult ca să ajungă undeva, unde voi nu veţi putea ajunge vreodată.
Repet, aştept cenzura…
“şi deturnarea subiectului nu-şi au locul.”
-penibil. asta faci tu de ceva comentarii incoace. deviezi de la articol, dorind sa-ti afirmi frustrari personale in relatie cu Teen Press-ul.
-o idee inteligenta ar fi sa te rezumi la argumente obiective. chiar daca in 1840 a fost unul Kogalniceanu ce a zis “hai frate sa criticam opera, nu persoana”, multi inca n-au prins ideea asta.
PS: Da si tu dovada de inteligenta criticand doar articolul, fara a critica autorul, sau un colectiv. In plus vorbim de un articol de opinie. Cineva scrie o opinie, tu nu esti de acord cu ea, o argumentezi, are loc o mica discutie referitoare la articol si punct. Fiecare ramane cu opinia sa, daca nu a primti destule argumente. Nu vad de ce cineva ti-ar raspunde tie la toate frustrarile personale, de parca ai fi zeu.
poate n-ai vazut bine insa ti-am raspuns la intrebare :).
daca vrei si mai personal, si eu am fost olimpic, nu la o singura materie, am citit articolul si vorbesc in cunostiinta de cauza atunci cand zic ca sunt de acord :D.
muahahaaa
Comentati repede si nici n-aveti idee, nici n-aveti rabdare sa cititi cu atentie articolul, sa-i intelegeti contextul! Prin modul in care va exprimati parerea despre articol va aratati oftica din ce in ce mai mult. Niciodata n-am fost olimpica, dar am avut prieteni in clasa olimpici. Si au existat olimpici care au invatat ceva, dar si altii care, cum spunea Gabi, erau impinsi de la spate, pentru simplul fapt ca asa dorea muschiul profesorului. Exista si cazuri d-astea. De asemenea, da, este adevarat! Tarisoara noastra nu o sa dea doi bani daca tu o sa vrei sa te angajezi ca bancher/medic si pe CV-ul tau scrie ca ai fost olimpic pe tara la Limba si Literatura Romana sau la Matematica. Nu ii intereseaza, bagati asta la cap! Asta vrea Gabi sa spuna, el critica pe aceia care sunt impinsi de la spate, care merg la olimpiade intr-un mod superficial pentru a se simti buricul pamantului, desi in final vor vedea ca aceste olimpiade nu-i vor ajuta in cariera. Doamne, ce-i in cerebelul vostru? Fum, ceata? Nu mai criticati atata, nimeni n-are dreptul sa judece. Si inca ceva extreeeem de important, care s-a mai spus: editorialul este un articol de opinie, gusturile nu se discuta! Olimpicii care invata cu adevarat, care stiu sa se foloseasca de propriile castiguri: bravo lor! Nu vorbim despre ei, ci despre olimpicii superficiali.
sigur tu esti un frustrat care n a fost in viata lui la vreo olimpiada!! habar n ai ce vorbesti!!!!
Intr-adevar, nu mai pot ascunde frustrarea, recunosc, nu dorm bine de citiva ani buni din cauza asta. Uite, vezi, sint treaz la ora asta… Stii cumva cum as putea sa dau la olimpiada pe planeta la religie, te rog? Vreau sa fiu impacat cu mine si sa nu mai pot ranchiuna pe olimpici 🙁 Sa ma iubeasca si pe mine mniezoo ca stiu crezul pe de rost!
la olimpiada de religie nu cred ca ai sanse…dar la cea a frustratilor ranchiunosi sigur iei medalie :D….btw peste o saptamana sunt olimpiadele nationaleee …iti urez succes la orice ai merge.
Bine spus!