Lansarea romanului „Soni“

Lansarea romanului „Soni“

Lansarea romanului „Soni“

de Irina Brătan – redactor
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

În jur de 30-40 oameni au asaltat Cărtureştiul pe 5 septembrie, pe la orele 19:40. De ce? Pentru că scriitorul Andrei Ruse şi-a lansat a treia ediţie din romanul „Soni“.

Autorul şi amfitrionul Sorin Despot au fost deschişi la întrebări şi au menţinut o atmosferă prietenească între ei şi cei care au asistat la eveniment, pe tot parcursul acestuia. De asemenea, au pus în lumină cele mai importante aspecte ale cărţii.

„«Soni» este o stare de spirit“ (conform BookBlog.ro). Este relatarea unei fete de 26 ani care află că are cancer la stomac şi încă 6 luni de trăit. Cu alte cuvinte, este un „roman contemporan despre decădere şi iluminare, sex şi droguri“, aşa cum îl prezintă site-ul www.HotNews.ro.

Ce s-a schimbat la „Soni“ în astă’ ultimă ediţie? Finalul. După ce a scos cartea, protagonistului i s-a părut că sfârşitul strică toată povestea. L-a modificat, trecând de la unul S.F. la unul mai realist.

A trecut aproximativ un sfert de oră. Artistul Cătălin Tzetze Rădulescu a creat un fundal perfect pe note de muzicuţă, în timp ce Andrei Ruse a citit un prim fragment din opera lui. A fost primit cu aplauze sincere şi 4-6 ochi înlăcrimaţi.

Lansarea romanului „Soni“

A urmat o pauză de vorbit. Cu ocazia asta, Sorin îl descrie pe Andrei „vorbind ca Soni“. Totodată, scriitorul a prezentat cazul real ce l-a inspirat să aşterne pe hârtie întreaga poveste.

La ora 20:00, autorul citeşte încă două fragmente de încheiere şi invită publicul la after party, în Club A. Oamenii s-au împuţinat şi până să ajungă la petrecere au rămas în jur de 15. Au deschis primele beri şi distracţia a început. Să curgă cu prietenie!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *