Use.Recycle.Breathe!

 

URB2

AIESEC Bucureşti realizează în perioada 10 februarie 2014 – 18 martie 2014 un nou proiect de voluntariat, numit „Use.Recycle.Breathe”, destinat elevilor din licee, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani,care sunt interesaţi de dezvoltarea abilitǎţilor de comunicare, îmbunătăţirea cunoștiinţelor cu privire la educaţia ecologică și importanţa protecţiei mediului.

Voluntarii din AIESEC Bucureşti vor susţine acest proiect împreună cu 9 voluntari internaţionali, veniţi din ţări precum China, Egipt, Indonezia, Brazilia, Bulgaria, Turcia.

Aceşti internaţionali vor fi pregătiţi în prealabil pentru interacţiunea cu elevii din liceele bucureștene printr-o serie de training-uri organizate de AIESEC, menite, de asemenea, şi să faciliteze familiarizarea lor cu obiceiurile şi cultura noastră.

Totodată, ei vor beneficia şi de câteva ore de limba română pentru a învăţa anumite expresii şi adresări de bază care le vor fi utile în comunicare.

Sesiunile interactive pe care cei 9 internaţionali le vor susţine în cele cinci licee partenere din capitală, vor aborda în fiecare săptămână câte o temă cu privire la reciclare. În temele respective se vor găsi subiecte ce fac referire la importanţa protejării mediului, managementul integrat al deşeurilor, tipuri de deşeuri şi colectarea selectivă, reciclare creativă şi, nu în ultimul rând, comparaţia între România şi ţările internaţionalilor.

Proiectul include, de asemenea, un eveniment, ce se va desfăşura în perioada 17 februarie – 9 martie 2014, în cadrul căruia elevii liceelor participante la proiect vor fi implicaţi într-o competiţie sportivă. Scopul acestui eveniment este de a le prezenta internaţionalii şi oferi informaţii elevilor cu privire la detaliile proiectului. Vor avea loc două etape în cadrul campionatului de baschet, prima având loc între 17 şi  23 februarie 2014, iar cea de a doua, între 3 şi 9 martie 2014. Echipele câştigătoare vor fi anunţate şi premiate în cadrul festivităţii de închidere a proiectului.

Proiectul se va încheia cu o gală, în cadrul căreia se vor decerna premii pentru cele mai bune referate prezentate de elevi, pe teme de reciclare. De asemenea, vor fi premiate şi cadrele didactice implicate în acest proiect.

de Irina Constantin – Redactor

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *