The Diplomatic Agenda – Diplomație și identitate culturală în Statele Unite ale Americii lansează perioada de înscrieri

[fsn_row][fsn_column style=”display: block;” width=”12″ margin=”{#fsnquot;right#fsnquot;:#fsnquot;15px#fsnquot;,#fsnquot;left#fsnquot;:#fsnquot;16px#fsnquot;}” font_size=”16px” column_style=”light”][fsn_text]

Asociația non-profit Voluntari pentru Idei și Proiecte România (comunitatea International Affairs) oferă comunității de studenți oportunitatea de a aborda problematica diplomației culturale prin implicarea în proiectul The Diplomatic Agenda (TDA) ce se desfășoară în perioada 19-22 aprilie 2018.
TDA reprezintă singurul proiect național ce pune accent pe importanța identității culturale, căpătându-și notorietatea prin calitatea și noutatea activităților desfășurate. Proiectul are la activ patru ediții naționale și una internațională, organizată prin intermediul programului Erasmus+. În plus, TDA se află sub egida Ministerului Afacerilor Externe, stârnind interes atât în domeniul mediului privat, cât și în cel public. Viziunea proiectului este centrată pe educarea tinerilor în ceea ce privește importanța cooperării culturale în prevenirea conflictelor externe.
Aflat la cea de-a cincea ediție națională, The Diplomatic Agenda se desfășoară într-un mediu profesionist și totodată non-formal, în care participanții interacționează cu specialiști din domeniu și cu diplomați. Tema ediției de anul acesta este „Diplomație și identitate culturală în S.U.A.” și urmează să fie analizată prin intermediul unor training-uri și workshop-uri interactive.
De asemenea, studenții vor fi introduși și în alte subteme precum: ”Introducere în diplomația culturală”, ” Rolul diplomației culturale în Statele Unite ale Americii”, ” Relațiile diplomatice ale SUA în combaterea terorismului”, ” Crizele contemporane şi diplomaţia culturală – importul valorilor euro-atlantice”, ” Evoluția de la începuturile coloniale până la relațiile diplomatice din prezent” și multe altele.
Te așteptăm să te înscrii aici: https://goo.gl/forms/Z4OA7ROkcORmww2g1, până pe 31 martie, iar pentru a afla mai multe detalii despre proiect și pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din domeniu, vizitează pagina de Facebook: https://www.facebook.com/TheDiplomaticAgenda/.
———————-
Voluntari pentru Idei si Proiecte Romania (VIP) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat și formată exclusiv din studenți. De 19 ani, organizează anual peste 10 programe de dezvoltare personală și profesională pentru studenții și masteranzii din România, oferindu-le șansa de a învăța într-un mediu dinamic și de a interacționa cu specialiști.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *