Stagii europene de voluntariat gratuite pentru tinerii romani

Stagii europene de voluntariat gratuite pentru tinerii romani

Stagii europene de voluntariat gratuite pentru tinerii romani

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri
foto: www.vipromania.ro

Asociatia Young Initiative lanseaza un serviciu gratuit de selectie si trimitere de voluntari romani in stagii europene de voluntariat, prin intermediul Serviciului European de Voluntariat (SEV / EVS), oferind sansa tinerilor din Romania de a participa pentru cateva saptamani sau luni intr-un proiect de voluntariat intr-o alta tara a Uniunii Europene sau din vecinatatea acesteia.

Asociatia ofera consultanta completa voluntarilor pentru toate etapele procesului de trimitere si pe durata stagiului.

Stagiile pot fi de scurta durata (sub 2 luni) sau de lunga durata (2-12 luni) si nu doar ca le ofera tinerilor sansa de a aduce o contributie vizibila in comunitatea in care vor lucra, dar le va si permite sa descopere o noua cultura, sa lucreze intr-un mediu international, sa se cunoasca mai bine pe ei insisi si sa invete sa se descurce singuri, sa invete o limba straina noua si multe altele.

Asociatia asigura consultanta personalizata pentru fiecare voluntar interesat, realizeaza selectia voluntarilor care respecta standardele de calitate ale Asociatiei si apoi il asista pe voluntar in intregul proces atat pentru identificarea stagiului, cat si pentru pregatirea acestuia si ulterior pe durata desfasurarii lui. Aceste servicii sunt gratuite, costul lor fiind acoperit partial din grant-urile proiectelor aprobate.

Programul de trimitere se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, cu cetatenie romana si care au disponibilitatea de timp necesara si isi doresc sa isi dedice perioada respectiva pentru a indeplini obiectivele stagiului.

Organizatia-gazda ii asigura voluntarului cazarea si cele 3 mese zilnice, precum si transportul local. In plus, voluntarul primeste o alocatie lunara, ca „bani de buzunar“. Transportul international este acoperit de organizatia-gazda in proportie de 90%, restul de 10% fiind cofinantarea voluntarului sau organizatiei de trimitere. Pentru a oferi sanse egale, Asociatia Young Initiative le va plati cofinantarea aferenta tuturor voluntarilor cu oportunitati reduse care vor fi trimisi prin intermediul organizatiei.

Persoanele interesate de aceste stagii pot trimite CV-ul in format Europass in limba engleza, alaturi de o scrisoare de motivatie in limba engleza, la adresa recrutare@younginitiative.org.

Apoi, acestea vor fi preluate de un consultant al Asociatiei, care le va ghida pe durata intregului proces.

Pentru mai multe detalii despre serviciile de trimitere oferite, accesati: www.younginitiative.org/portfolio/stagii-de-voluntariat-evs .

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *