Seek Your Career, biletul catre viitoarea cariera

syc2

syc2

Bucureşti, 5 octombrie 2011 – Asociaţia Young Initiative anunță lansarea proiectului Seek Your Career, proiect-pilot de educaţie non-formală realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti, ce constă în organizarea unei serii de workshop-uri de îndrumare profesională pentru liceeni prin oferirea unor perspective viabile de carieră.

Proiectul îşi propune să diminueze incertitudinea cu privire la perspectivele de carieră ale unui grup de elevi prin îndrumarea practică oferită de trainerii Asociaţiei şi de specialiştii din domeniile vizate, invitaţi din cadrul unor companii multinaţionale. Organizatorii propun şase workshop-uri sub forma unor simulări de activităţi practice aferente domeniilor abordate, desfăşurate pe o perioadă de trei săptămâni. Zilele de sâmbătă şi duminică din intervalul 3-18 decembrie sunt dedicate explorării urmatoarelor arii profesionale: relaţii publice, publicitate, jurnalism, resurse umane, juridic si marketing. Acțiunile derulate, care implică activ liceenii selectați, au scopul de a evidenția provocările fiecarei arii, aptitudinile necesare, facultățile ce pot fi urmate, precum și perspectivele de angajare. În cadrul fiecărui workshop se vor simula activități practice prin implicarea participanților care, puși în fața provocărilor domeniului, își vor descoperi aptitudinile și vor decela abilitățile necesare ariei profesionale alese.

Elevii care doresc să participe la unul sau mai multe workshop-uri trebuie să completeze un scurt formular de aplicație pe site-ul oficial www.seekyourcareer.ro. Selecţia participanţilor se va face de către specialiştii de resurse umane ai organizatorului în funcție de motivația de participare, potențialul candidaților și alte criterii. Înscrierile se defăşoară în perioada 6 octombrie – 15 noiembrie, urmând să se întocmească o lista cu participanții selectați și o listă de așteptare, care va fi publicată pe site-ul proiectului. Toate workshop-urile vor fi găzduite de Colegiul Național Gheorghe Lazăr București, participarea fiind gratuită și deschisă oricărui licean din Municipiul Bucuresti, cu precădere celor din clasele a XI-a și a XII-a.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *