Revista Art Out lanseaza numarul 5!

Revista Art Out - nr. 5

Luna mai este, poate, marcată la nivel internaţional de deschiderea Monumenta 2011, care a avut loc la Grand Palais din Paris, în data de 11 mai.

Artistul Arish Kapoor a fost ales să reprezinte Monumenta anul acesta, propunând o instalaţie prin care doreşte să provoace un şoc estetic şi fizic, o experienţă care vizează verticalitatea şi lumina spaţiului – gazdă, într-o expoziţie care se va finaliza în octombrie 2011.

Tot în această lună a avut loc un eveniment inedit în lumea artelor, de data aceasta găzduit de National Gallery din Londra. General Energy a coordonat amenajarea peisagistică din faţa muzeului, aducând la viaţă tabloul Un câmp de grâu cu chiparoşi de Vincent Van Gogh prin intermediul a peste 8.000 de plante din 26 de varietăţi.
Această amenajare va fi găzduită pe durata verii şi a toamnei, urmând să rămână până în octombrie 2011.

Tabloul a fost ales pentru benzile de culoare puternice şi bine delimitate, care pot fi reproduse efectiv utilizând plante.

Acestea devin reinterpretări ale spaţiului, ale plinului şi golului şi ale relaţiilor care se stabilesc între cele două concepte.
În acest context, propunem tema acestui număr: GOL. DEZGOLIT. DEZVELIT. VID.

Numarul 5 al revistei este disponibil online aici: www.artout.ro.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *