PGL CS:GO Championship Series doboară recorduri în sezonul de debut

Envy la DreamhackTeam EnVy, prima echipă calificată în finala de la DreamHack Bucharest 2015.

Transmisiunea live, de miercuri seara, a meciurilor din prima grupă a sezonului inaugural PGL CS:GO Championship Series a înregistrat noi recorduri de audienţă pe platforma Twitch.tv, care adună peste 40 milioane de fani ai sportului electronic.

Peste 600.000 de spectatori unici au urmărit timp de două zile disputele din Grupa Roşie, Team EnVy învingând celelalte echipe din grupă şi calificându-se în finala turneului, care va avea loc la DreamHack Bucharest 2015 (24-26 aprilie, Sala Polivalentă).

Săptămâna viitoare sunt programate confruntările din grupa a doua, Albastră, a campionatului CS:GO, organizat de PGL.

Sezonul inaugural PGL CS:GO Championship Series este cea mai mare competiţie de sport electronic organizată de România, pe plan internaţional. Liga de Counter Strike Global Offensive (CS:GO) a debutat oficial săptămâna aceasta cu meciurile grupei Roşii, desfăşurate în zilele de marţi şi miercuri.

Cele mai faimoase echipe din lumea eSport-ului internaţional – Team EnVy, Ninjas in Pyjamas, Virtus.pro şi Penta Sports – s-au înfruntat pe rând în meciuri dramatice care au atras sute de mii de spectatori pe canalul Twitch.tv/PGL în cele două zile de transmisie. Fanii care au urmărit spectacolul au beneficiat şi de analizele comentatorilor, trei vedete internaţionale în domeniu: canadianul Matthew “Sadokist” Trivett, australianul Toby “TobiWan” Dawson şi suedezul Patrik “Carn” Sattermon.

Momentul maxim de audienţă – peste 70.000 de spectatori – s-a înregistrat la meciul dintre echipele Ninjas in Pyjamas (Suedia) şi Virtus.pro (Polonia), difuzat miercuri, 18 martie, cu începere de la ora 21.00 (ora României).

Mai mult, audienţa obţinută de PGL a propulsat jocul CS:GO pe primul loc în topul celor mai urmărite jocuri pe Twitch.tv, surclasând astfel League of Legends şi Dota 2.

În sfera social media, turneul a generat sute de mii de interacţiuni în reţelele Twitch, Youtube, Twitter, Facebook şi Reddit.

Elementele inovative ale transmisiunii, de o calitate ridicată chiar şi pentru turneele internaţionale de tradiţie, cât şi designul modern al studioului PGL din Bucureşti, de unde comentatorii au analizat live meciurile, au fost remarcate şi apreciate atât de fani, cât şi de experţii internaţionali.

Calificare dramatică pentru Team EnVy

Francezii de la Team EnVy au debutat marţi în liga PGL CS:GO cu o înfrângere. Din cauza problemelor de conexiune la Internet, aceştia au fost nevoiţi să abandoneze primul lor meci împotriva polonezilor din Virtus.pro.

În a doua zi de concurs, francezii au revenit cu forţe proaspete şi au trecut, pe rând, de PENTA Sports, Virtus.pro şi Ninjas in Pyjamas, asigurându-şi primul loc în grupă, un premiu de 5.000 de dolari şi calificarea în finala de la DreamHack Bucharest 2015 din 24-26 aprilie.

„Când te confrunţi cu un ghinion, cea mai indicată reacţie este să munceşti şi mai mult şi astfel să meriţi să câştigi”, a declarat Nathan “NBK” Schmitt, membru EnVy, despre evoluţia echipei sale.

Clasată pe locul 2 în grupă, echipa suedeză Ninjas in Pyjamas a obţinut un premiu de 2.500 dolari. La finala de la DreamHack Bucharest vor ajunge patru echipe: două dintre ele reprezintă câştigătoarele celor 2 grupe, iar celelalte două vor fi selectate în urma unui turneu Last Chance.

Alte patru echipe, cele din Grupa Albastră, se vor înfrunta săptămâna viitoare: Fnatic, Team SoloMid (TSM), Natus Vincere (Na’Vi) şi Flipsid3.

Fanii contribuie la valoarea premiilor

Pasionaţii de sporturi electronice pot susţine turneul abonându-se la canalul twitch.tv/pgl.

Jumătate din valoarea fiecărui abonament de 4.99 de dolari vândut (adică 2.50$) va fi direcţionată către premiile oferte în sezonul de debut al PGL CS:GO Championship Series. De la lansarea abonamentului şi până în prezent, s-au adăugat peste 500 dolari la premiile garantate de 110.000 dolari.

În plus, abonaţii au o serie de avantaje:

● Acces la chat-ul exclusiv pentru abonaţi;

● Slow-mode nu se va aplica în chat-ul abonaţilor;

● Badge special pentru abonaţi;

● Emoticons personalizate: https://twitchemotes.com/channel/pgl;

● Tombole cu skin-uri de arme, organizate în fiecare zi de transmisie;

● Posibilitatea de primi răspunsuri de la comentatori în timpul transmisiunii în direct;

● Reducere de 50% din biletul de acces de 3 zile la DreamHack Bucharest 2015 cumpărat de pe esportshop.eu.

Meciurile PGL CS:GO Championship Series Kick-off Season sunt transmise în direct pe: https://www.twitch.tv/pgl

Programul sezonului inaugural PGL CS:GO Championship Series: https://www.csgoseries.com/schedule/

Website oficial PGL CS:GO Championship Series: https://www.csgoseries.com

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *