Oamenii ce unesc anual 40.000 de profesionisti IT din Romania

Dupa doi ani cu proiecte reconturate si organizate in mediul online, Catalyst Solutions revine cu evenimente si experiente noi in format fizic sau hidrid. Compania este formata din sapte departamente si ofera de 16 ani servicii complete de employer branding pentru partenerii care isi doresc sa atraga oameni ce vor sa isi puna pasiunea in organizatiile in care muncesc.

Unul dintre cele sapte departamente este cel IT, un loc in care oamenii creioneaza constant proiecte si dezvolta evenimente pentru comunitatea IT din Romania si Republica Moldova. De 9 ani, echipa Catalyst Solutions sub umbrela DevTalks, organizeaza cea mai mare conferinta IT din Romania, avand aproape o comunitate de 40.000 de entuziasti ai tehnologiei.

“Fie ca vorbim de conferinte, masterclass-uri, workshop-uri, expo-conferinte sau concepte special gandite pentru clienti, Catalyst Solutions are ca scop sa uneasca lideri din industria IT, evanghelisti, speakeri si profesionisti din intreaga lume. Ne dorim, si iata ca reusim de 9 ani, sa livram content de calitate si sa conectam experti din industrie intr-o comunitate regionala puternica, precum Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov si alte centre tech de interes. Suntem o echipa care isi doreste practic sa ofere atat companiilor, cat si participantilor experiente unice si concepte care sa raspunda nevoilor lor” – Andreea Balaci, Delivery Manager at Catalyst Solutions.

Toamna e o perioada propice pentru lansarea de proiecte, dar mai ales pentru implementarea evenimentelor de traditie care se reiau in format fizic. Septembrie a adus comunitatii IT un concept nou si fresh – DevCast. Acesta este un podcast ce isi propune, asa cum spune motto-ul sau, sa faca valuri in industria IT abordand subiecte de interes pentru audienta de nisa: leadership, antreprenoriat, povesti de succes ale business-urilor din industrie, dar si ale angajatilor sau profesionistilor. La discutie sunt invitati CEO, CTO, CIO, directors, Sr. Engineers, dar sunt asteptati si pasionatii de tehnologie care au o poveste inspirationala pentru comunitate.

La final de luna, mai exact pe 28 septembrie, a fost lansat si primul Rooftop Dialogue care reprezinta o invitatie la discutii pentru comunitatea IT. Echipa Catalyst Solutions impreuna cu un partener de incredere a creat un spatiu special pentru a incuraja schimbul de experiente si informatii intre participanti. Acest eveniment poate fi o oportunitate in strategia de recrutare a companiilor, intrucat discutiile informale si abordarea directa a speakerilor se desfasoara intr-o atmosfera degajata. Acest concept sta sub umbrela DevAfterWork, o serie de evenimente la care comunitatea IT are acces gratuit.

DevAfterWork e prin definitie o intalnire dupa munca intre prieteni, cunoscuti sau pur si simplu cu oameni pasionati de tehnologie din comunitatea din care fac parte. Aceste intalniri pot fi fizice sau online si ofera posibilitatea companiilor partenere sa comunice in exterior brandul si nevoile sale, dar si sa promoveze profesionistii pe care ii are si care pot impartasi din experienta lor. Unii parteneri apreciaza audienta targetata si prin agenda dedicata ajung sa fie la randul lor apreciati si cautati ca potentiali angajatori.

“Facem totul cu pasiune si de aceea mereu ne gandim ce ar atrage publicul tinta, sa fie unic si de impact. Ne bucuram de proiectele noi lansate, de constanta intalnirilor de la DevAfterWork, dar provocarea apare in luna noiembrie cand implementam doua evenimente pe care dorim sa le ducem la un alt nivel, DevCon si DevHacks. DevCon este o conferinta premium ce revine in format fizic la Bucuresti, iar DevHacks este un hackathon de 24 de ore, in care participantii vor gasi solutii de impact pe teme date de parteneri.” – Carla Tirnacop, Project Manager DevCon 2022.

Trecerea la evenimentele fizice se intampla treptat, de aceea a patra editie a DevCon va fi organizata fizic la Bucuresti pe 9 si 10 noiembrie, la NORD Events Center in Pipera. In paralel, evenimentul va fi sustinut si online pentru cei care doresc sa urmareasca o agenda valoroasa, cu un continut tehnic special creat de catre profesionisti IT locali si internationali. Alaturi de parteneri de incredere, precum Systematic din pozitia de Main Partner, Catalyst Solutions va crea o experienta unica si va aduce in fata comunitatii IT, speakeri de la RedHat, Meta, Microsoft, Systematic, IBM si multi altii. Acestia vor impartasi pe cele patru scene Java, DevOps, Data, AI & ML, Web & Mobile din experientele lor si vor discuta despre ultimele tendinte si tehnologii astfel incat sa contribuie la dezvoltarea viitorului industriei IT. Experienta DevCon e una incomparabila datorita atmosferei create de standurile partenerilor ce pregatesc surprize, dar si prin zonele special gandite precum Automotive Area, .Net Area, Gadgets & Testing Area, EduTech Area.

Toamna se va incheia in aceeasi locatie, dar cu proiectul DevHacks, un maraton al programarii pentru 24 de ore. Acesta se va desfasura pe 19-20 noiembrie si peste 140 de participanti isi vor unii cunostintele pentru a gandi solutii de impact din zona Climate Chance, Social Impact, TechEdu, FinTech si Gaming. Partenerii vor oferi provocari cu care ne confruntam in viata de zi cu zi si sub tema The Code Factory, inspirata din cartea Charlie si Fabrica de Ciocolata, participantii vor fi ghidati de mentori incat sa prezinte solutii ce pot fi castigatoare in fata unui juriu format din profesionisti IT.

Organizarea evenimentelor este doar unul dintre punctele forte ale echipei IT din Catalyst Solutions. Conceptele si campaniile special create pentru nevoile clientilor sunt parte din acelasi portofoliu si companii IT de top gasesc solutii prin unicitatea proiectelor implementate.

“Baza conceptelor este de fapt nevoia de employer branding a companiilor din industria IT. Fiecare proiect vine in spate cu o campanie complexa si are acoperire nationala, chiar internationala. De exemplu, luna aceasta introducem un nou concept dezvoltat de cei de la LSEG Romania pe zona FinTech, unul online – Tech Connect, si unul fizic – Tech Connect Open Day at London Stock Exchange Group Romania” – – Andreea Balaci, Delivery Manager at Catalyst Solutions.

Tech Connect by LSEG Romania este un eveniment hibrid, dedicat atat programatorilor cu o experienta vasta, cat si tinerilor, la inceput de drum. Pe 26 octombrie, echipa LSEG se va intalni in mediul virtual cu profesionisti dornici sa invete ultimele trend-uri din FinTech, in cadrul workshop-urilor tehnice. Pe 27 octombrie, aceeasi echipa ii asteapta pe studenti la sediul LSEG, la Tech Connect – Students Open Day. Vor putea discuta cu profesionisti atat din Romania, cat si din afara tarii despre diverse tehnologii precum Java, Cloud, Data Modelling si vor participa la sesiuni demo si live coding.

Anul 2022 insumeaza zeci de proiecte si sute de parteneri, sute de ore de content de calitate si speakeri internationali care asteapta cu nerabdare urmatoarea invitatie la evenimentele Catalyst Solutions. Dupa ultimele editii unii speakeri asteapta editiile fizice din aceasta toamna si ne trimit ganduri precum Carlos Mota, Android Tech Lead & KMP Architect @Avancee Software – One of the most complete conferences! With all the challenges of doing an online event, the DevCon team managed to organize one of the best conferences that I’ve virtually attended. Can’t wait for 2022 edition — looking forward to tasting that Timisoreana with all of you”.

Viitorul suna bine atunci cand tehnologia este implicata si se gandesc proiecte de impact pentru comunitatile IT din Romania, dar si din afara tarii. Pentru 2023, Catalyst Solutions isi propune sa duca proiectele IT la nivelul urmator si pregateste pentru luna iunie mai multe surprize atat pentru comunitatea regionala, dar si pentru cea din afara granitelor.

Daca doresti sa participi la evenimentele Catalyst Solutions te invitam sa te inscrii mai jos:

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *