Maraton Trupa As


PYRAM, THISBE & Co. si A DOUASPREZECEA NOAPTE

Trupa de teatru AS a Colegiului National “Gheorghe Lazar” va invita sambata, 18 iunie, ora 17, in deschiderea stagiunii 2010 – 2011 la Amfiteatrul Teatrului Masca ( Bulevardul Uverturii nr. 70-72, zona Militari ) la un adevarat maraton teatral, prezentand pentru prima oara in istoria trupei 2 spectacole intr-o singura reprezentatie: PYRAM, THISBE & Co. si A DOUASPREZECEA NOAPTE, ambele scrise de William Shakespeare.

“Pyram, Thisbe & Co.” , primul spectacol prezentat, a avut premiera la finalul stagiunii trecute, scopul acestuia fiind de a dezvolta creativitatea fiecarui membru al trupei. Avand la baza scena de teatru in teatru a mesterilor din comedia “Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare, veti vedea o noua varianta de abordare a acestui text, plina de momente muzicale si coregrafice. Distributia este urmatoarea: Fundulea – Ana Cretu; Francis Flaut – Andrei Marin-Balulescu; Gutuie – Ioana Popescu; Blandu – Alina Breazu; Robin Subtirelul – Gabriel Feresteanu. Spectacolul este coordonat de Andrei Gheorghe, iar coregrafia este realizata de Simona Deaconescu.

Al doilea spectacol prezentat este “A douasprezecea noapte ”, o viziune clasica asupra celebrei piese a lui William Shakespeare. In centrul actiunii se afla Sir Toby, unchiul Oliviei si cercul sau de prieteni veseli: Sir Andrew Aguecheek, camerista Maria si slujitorii: bufonul Feste si Fabian. Pe cealalta parte se afla si Malvolio, un alt slujitor apropiat contesei Olivia, o figura puternic caracterizata prin egoism, rautate si ipocrizie, ambitia lui fiind de a patrunde in randurile aristocratiei. Stiind slabiciunea lui Malvolio pentru stapana sa Olivia, Sir Toby impreuna cu prietenii lui se decid sa ii faca o farsa, ceea ce il va aduce pe Malvolio intr-o stare de nebunie. Spectacolul a fost prezentat in cadrul festivalurilor de specialitate obtinand numeroase premii de interpretare si regie. Distributia este alcatuita din: Nicola Costea, Mara Simon, Andrei Marin-Balulescu, Claudia Balacciu, Ana Cretu, Ionut Mirea si Gabriel Feresteanu. Regia este semnata de Andrei Gheorghe.

Asadar, va asteptam in numar cat mai mare sa ii vedeti liceenii Colegiului National “Gheorghe Lazar” intr-un tur de forta si de energie.
Pentru mai multe informatii va rugam accesati site-ul www.trupaas.ro
Intrarea este libera!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.