Jaaaaaazz in Garage Hall :) duminica 18 decembrie

Jazz

Jazz

Duminică ne întâlnim cu Ella, cu Nat, cu Louis, cu Duke, poate vine și Gershwin și sigur trec pe la noi Joao, Astrid și Antonio Carlos.

…Și pe toți ni-i aduc trei tineri frumoși, la rândul lor nume cunoscute pe scena jazzului național: Aleka, Ciprian Pop și Adrian Mircea Flautistu. Standarde de jazz într-o interpretare caldă și nouă.

Aleka a absolvit Universitatea Națională de Muzică la secția violoncel; în lumea jazzului avea însă să intre ca vocal și a studiat cu cei mai prestigioși profesori – Luiza Zan, Mircea Tiberian, Sorin Romanescu. A participat la un masterclass în Italia cu artiști de la renumita New York School of Jazz and Contemporary Music. A susținut recitaluri de jazz în Sibiu, Târgu Mureș, Sf. Gheorghe, Brașov, Bucuresti în colaborare cu Toma Dimitriu, Andreas Aron, Ciprian Pop, Michael Acker dar și cu îndrumătorii săi, Sorin Romanescu, Luiza Zan și Mircea Tiberian. Anul acesta Aleka a promovat turneul „Synergy- The Romanian-AmericanExperience” cântând alături de Luiza Zan, Alex Man și celebrul saxofonist american Rick Condit.

Ciprian Pop este masterand la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia jazz (chitară). A participat la workshopurile Jazz de la Cisnădie ale profesorului Sorin Romanescu în 2007, 2009 şi 2010. Activiatea şi talentul său interpretativ i-au adus mai multe premii, printre care Premiul I al Concursului Ziua Chitarelor 2009, prima ediţie, Premiul Radio România în 2009, Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Jazz Studenţesc de la Târgu Mureş, în 2010.

De asemenea absolvent al Conservatorului din București, dar la secția contrabas, Adrian Mircea Flautistu este și el masterand la clasa Prof. Dr. MirceaTiberian. În 2009 obţine premiul cel Mare din cadrul Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz de la Târgu-Mureş cu trupa ”Sorin jazz trio”. În 2010 obține la același festival două premii, pentru ”Cel mai bun instrumentist” și pentru cea mai bună formaţie de jazz, ”Nadine&friends”. Colaborările sale alături de mari muzicieni de jazz din Romania precum Lucian Ban, Cristian Soleanu, Garbis Dedeian, Vlad Popescu, Petrică Andrei sau MirceaTiberian îl indică drept cel mai solicitat contrabasist al momentului pe scena de jazz din România.

Bilet intrare:15 RON
Tel.rezervari:0769/GARAGE, 0769/427 243

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.