Extraordinary jazz meeting New York – Bucharest Jam Session

Jam Session - Tete - a - tete

Tete-a-Tete Coffee Art & Chill in colaborare cu  Florin Raducanu Art Factory Jazz Production

prezinta luni, 6 iunie 2011, ora 20:30

EXTRAORDINARY JAZZ MEETING

NEW YORK – BUCHAREST JAM SESSION
ARI ROLAND – contrabas
ZAID NASER – saxofon
JOHN MOSCA – trombon
KEITH BALLA – tobe
FLORIN RADUCANU – pian

&

others jazz musicians from Romania

ARI ROLAND, contrabasist si leader s-a format la celebra scoala “Juiliard” din New York”.

A colaborat cu multe figuri faimoase ale jazzului, inclusiv cu Ron Carter, Lou Donaldson, Wynton Marsalis, Marcus Roberts sau Harry Connick Jr. CD-urile pe care le-a lansat pe piata muzicala americana au castigat apreciarea unanima a muzicologilor de jazz. Ca “ambasador al jazzului”, numit de Departamentul de Stat al SUA, a realizat turnee in tari de pe mai multe continente, in ultimii patru ani. In cadrul programului “The Rhythm Road”, Ari Roland a vizitat de mai multe ori Romania.

ZAID NASER, saxofonist nascut in New York, este fiul unui alt muzician de jazz si blues, Jamil Naser, invatand sa cante direct de la personalitati legendare ale jazzului cu care tatal sau colabora, precum Sonny Rollins. La 19 ani, s-a intors in Memphis, locul de nastere al blues-ului, unde canta timp de 3 ani in formatia “Calvin Newborn”. Intors in New York , a devenit solist al grupului panamez “ Savoy Sultans” cu care intra in multe topuri americane. Zaid a realizat turnee in Orientul Mijlociu si Asia, inclusiv ca reprezentant al Departamentului de Stat.

JOHN MOSCA, trombonist, o vedeta ce a cantat alaturi de  nume legendare ale jazzului precum Sarah Vaughn, Dizzy Gillespie, Stan Getz si altii. A fost membru al “Thad Johnes/ Mel Lewis JazzOrchestra” in 1974, care, in 1990, sub noul nume “Vanguard Jazz Orchestra” este nominalizata la premiile Gramy. A mai facut parte din “Carnegie Hall Jazz Band” si din formatia “Across 7-th Street”. John Mosca este la randul lui o legenda vie a jazzului, fiind invitat in diverse show-uri televizate din SUA si avand statutul unui mare virtuoz al trombonului.

KEITH BALLA, tobosar si percutionist, este cel mai tanar membru al quartet-ului condus de Ari Roland.  Nascut in Austen, Texas, Keith s-a mutat in New York, unde a studiat cu mari nume ale jazzului american. Este un colaborator fidel al pianistului Sacha Perry si al actualului leader, Ari Roland, cu care apare pe mai multe albume.

FLORIN RADUCANU, pianist, compozitor, dirijor, profesor fondator al sectiei de jazz a Colegiului National de Muzica “Geoge Enescu”, si-a creat un brand prin fuziunea classical-jazz, in care reuneste orchestra simfonica cu ansamblul de jazz. A colaborat si a cantat cu muzicieni de pe mai multe continente, a realizat proiecte muzicale cu orchestre simfonice si cu big band-uri cu componenta internationala, a realizat turnee in Europa si Asia, cel mai nou album “ Florin Raducanu plays Beethoven, Chopin, Enescu on jazz” fiind inregistrat la Viena in clubul de jazz “Porgy & Bess”. Acest album se bucura de aprecieri  internationale pe site-uile de specialitate  «  JazzWorldQuest »  din Canada si “  JazzCorner” din SUA, alaturi de mari nume ale jazzului mondial.  De asemenea, albumul “Back to Bach” este pezentat pe site-ul “All About Jazz”, piesa “Round Midnight” in interpretarea lui Raducanu fiind inclusa in catalogul “Monk Anniversary” pentru cele mai interesante  interpretari.

Biletele se pot procura la intrare.
Pretul unui bilet este de 30 lei.

Tete-a-Tete Coffee Art & Chill

Parcul Herastrau, langa Gradina Japoneza
Rezervari: 0728 668 463

facebook.com/Tete.a.Tete.Chill

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.