Cum influenteaza filmele documentare viata liceenilor?

Cum filmele documentare viata liceenilor?

Cum influenteaza filmele documentare viata liceenilor?

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri

ShortCUT Research a realizat un studiu în rândul liceenilor bucureşteni. Studiul a vizat proiectul educaţional „Cluburile de Film MANIFESTO“ şi a cercetat importanta educaţiei prin intermediul filmului documentar.

Astfel, filmele documentare prezentate în cadrul proiectului de educaţie non-formală și cinematografică MANIFESTO au condus la modificarea atitudinii cu privire la problemele globale, creşterea dorinței de exprimare și implicare civică, sporirea capacității de analiză critică a subiectelor de actualitate, stimularea dorinței de implicare civică și creșterea încrederii în ideea de schimbare.

De asemenea, studiul a arătat că liceenii sunt preocupați și sensibilizați de câteva probleme specifice: echilibrul planetei, respectarea drepturilor omului și statutul minorităților etnice .

La cercetare au participat 220 de elevi care de-a lungul anului școlar au organizat un Club de Film Manifesto în propriul liceu, generând proiecții și dezbateri în jurul filmelor documentare ce pun în discuție diverse teme de importanţã mondialã.

30 de proiecte de schimbare socială în comunitățile locale au fost inițiate de echipe de liceeni în cadrul Competiției MANIFESTO, iar trei dintre ele au primit finanțare pentru a putea fi puse în aplicare.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.