Concert Jazz cu Florin Raducan Foundation


CONCERT JAZZ FLORIN RĂDUCANU FOUNDATION

Tête-à-Tête Coffee Art & Chill în colaborare cu Florin Răducanu Foundation Art Factory Project și Lucian Maxim prezintă miercuri 1 septembrie de la ora 20:30 concertul jazz susținut de CĂLIN MORARU – pian, MIHAI SEBASTIAN – saxofon tenor, ANDY AVĂDĂNOAEI – chitara acustică și LUCIAN MAXIM – percuție.

Călin Moraru este pianist, creator de piese muzicale și profesor colaborator la liceul George Enescu din București. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, la specializarea Jazz, clasa Mircea Tiberian. În ultimul an de facultate, a lucrat cu prof. Florin Răducanu, care mai tarziu l-a inclus într-un proiect dedicat tinerilor talentați: Art Factory Project. În cadrul acestui proiect, Călin Moraru a cântat la Sibiu Jazz Festival 2009, alături de Florin Răducanu, într-o colaborare româno-olandeză în care a fost implicat saxofonistul Jasper Blom (un important muzician și profesor olandez de jazz care a studiat cu David Liebmann și Joe Lovano). După mai multe concerte în cluburile din țară, Călin Moraru are o activitate prolifică în anul 2010. Muzicianul este leader-ul trupei de acompaniament a elevei Suzana Lașcu, câstigătoarea premiului I la Galele Studențești Sibiu 2010 și face parte din Florin Răducanu Quintet, formula de promovare a CD-ului I Fell Free, produs de Florin Răducanu Art Factory Project alături de solista Elena Moroșanu. Acest CD a fost promovat printr-un concert care a avut loc în Piaţa Mică din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Jazz, iar Călin Moraru apare în unele înregistrări de pe materialul mai sus amintit.


CONCERT JAZZ FLORIN RĂDUCANU FOUNDATION

Andy Avădănoaei are numai 17 ani și este elev în clasa a XI-a la clasa de jazz a lui Florin Răducanu de la liceul George Enescu din Bucureşti. Prof. Florin Răducanu afirmă că este impresionat de progresul uimitor pe care Andy l-a facut în doar 3 ani, de când lucrează cu el. În luna mai 2010, Andy a participat la Galele Studenţeşti de Jazz Sibiu 2010 reușind să lase o impresie foarte bună atât juriului internațional cât și publicului meloman. În luna august 2010 Andy a cântat câteva piese alături de profesorul său, Florin Răducanu, la un club de jazz de pe Calea Victoriei din București, bateristul Eugen Nichiteanu fiind impresionat de tânărul chitarist. Andy Avădănoaei a participat la masterclass-ul susținut de către profesorul olandez Jasper Blom din cadrul Florin Răducanu Art Factory Project.Un viitor chitarist și muzician de jazz cu personalitate, simţ melodic de excepție, discernământ estetic, așa ni-l prezintă profesorul său, Florin Răducanu.

Lucian Maxim este percuționist la Orchestra Simfonică Radio din București. A câștigat secțiunea Revelația anului la Gala Premiilor Jazz (Premiile Muzza) 2009. Între 1994 și 1996, a făcut parte din cunoscuta trupă românească Sarmalele Reci. În cariera sa, artistul a concertat alături de Johnny Răducanu, Marius Popp și Garbis Dedeian, iar în 2001 deschide cu un recital propriu concertul susținut de Chick Corea în București. Lucian Maxim a avut numeroase apariții ca percuționist/ilustrator muzical pentru diferite performanțe teatrale inclusiv cunoscuta adaptare a Trilogiei Grecești (prezentată în România, Franța, Scoția, Italia și Brazilia), în regia lui Andrei Șerban, regizor român stabilit în SUA.

Intrare: 20 lei
Rezervări: 0728.668.463

Tete-a-Tete Coffee Art & Chill
Parcul Herastrau, langa Gradina japoneza
Bucuresti

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *