Atelier de Jurnalism Narativ pentru Adolescenti (14-18 ani)

Atelier de jurnalism narativ

Atelier de jurnalism narativ

Din 9 mai, Scoala de Arte şi Maniere va invita sa participati la Atelierul de Jurnalism Narativ pentru adolescenti, sustinut de Ana Maria Ciobanu, redactor colaborator la publicatiile Tabu si Decat o Revista.

Cum luam notite? Cum scriem despre altii? Cum descriem o trasatura fara sa o numim? De ce sunt importante povestile? Acest atelier le va dezvolta cursantilor capacitatea de a spune, de a crea si de a reda povesti adevarate.

Acest atelier ofera cursantilor instrumentele cu care sa poata spune povesti adevarate pe care orice adult le-ar citi cu sufletul la gura. Povestea celei mai populare fete din liceu, a unui meci palpitant, a unei trupe care repeta intr-un garaj, a unui profesor care iti schimba viata, a unui pusti cu care nu vorbeste nimeni, a primei iubiri, a unui bunic interesant – pot fi doar cateva exemple de naratiuni pe care un adolescent le-ar putea surprinde in nuante foarte vii.

Invatand tehnici de reporting, participantii vor invata de fapt sa-si dezvolte spiritul de observatie si felul in care ii asculta pe cei din jur.

Fiecare curs va presupune analiza unor texte si fragmente de text recomandate pentru lectura, insusirea unor tehnici de baza (cum ne luam notite in carnetel, cum structuram un text, cum rescriem) si exercitii practice. Toate materialele bibliografice vor fi impartite la curs.

Pana la finalul atelierului, fiecare cursant va scrie un mini eseu personal sau un mini-profil al unui personaj identificat (in functie de alegere). Textele si exercitiile realizate la curs vor fi publicate online, pe un blog colectiv al participantilor.

Teen Press a participat la acest atelier. Vezi impresiile noastre:
https://teenpress.chooseyourself.ro/articole/jurnalismul-narativ-un-alt-fel-de-poveste/

Mai multe detalii despre atelier pe:
https://www.scoaladeartesimaniere.ro/2011/atelier-de-jurnalism-narativ-pentru-adolescenti-14-18-ani/

Lector: Ana Maria Ciobanu
Data incepere: 9 mai 2012, ora 19:15
Numar ateliere:7
Frecventa: saptamanal, miercuri
Varsta: 14 – 18 ani
Cost: 320 de lei
Locatie: Scoala de Arte și Maniere – Str Stefan Mihaileanu, nr 28B, mezanin, ap 2 (harta)
Inscriere la diana@victoriei.ro
Informatii la 0735.863.845

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *