Coltul Meu

de Andreea Stoian – cititor

Conform dex-ului, timpul este o categorie filozofică care desemnează durata, succesiunea şi simultaneitatea proceselor. Oare te-ai gândit vreodată că timpul îţi decide soarta? Doar o fracţiune de secundă este necesară pentru ca viaţa să îţi dea o palmă neaşteptată. Timpul nu te aşteaptă pe tine. Timpul nu are răbdare. El este într-o continuă fugă prin neant. El nu stă pe gânduri. Ori decizi tu, ori decide timpul pentru tine.

Uneori e greu să îţi dai seama că aşteptarea nu este un lucru favorabil. Odată cu zilele, trec toate pe lângă tine şi astfel ajungi la concluzia că nimic din ce te aşteptai să se întâmple, nu s-a întâmplat. Viaţa este doar un drum anevoios către moarte. Este alegerea ta cum vrei să fie acest drum. Tu îl poţi îmbunătăţi. Nu aştepta. Uneori decizia timpului este ori prea târzie, ori una dureroasă.

Mulţi tind să creadă că timpul le rezolvă pe toate. Eu nu sunt de acord. Timpul nu va schimba niciodată sentimente. Dacă acel “el” te iubeşte, ţi-o va spune. Însă, dacă timpul este lăsat să decidă pentru voi, el te va da uitării, la fel şi tu. Trebuie să învăţam să profităm cât mai mult de tot ce ne oferă viaţa. Fiecare secundă este preţioasă. Fiecare răsuflare implică ceva. Nu trăim degeaba. Fiecare gând, gest, privire, intenţie ascunde ceva. Odată ce ai descoperit acel “ceva” te poţi declara un om împlinit. Te-ai cunoscut pe tine însuţi, nu mai eşti doar o entitate stereotipica. Eşti tu.

Acum eşti gata să înfrunţi lumea. Îndrăzneşte să spui “Te iubesc”.

Recommended Articles

2 Comments

 1. Pogonariu Vladimir

  Daca imi permiti sa adaug si eu ceva… Traiti clipa… Traiti aici si acum. O sa pierdeti clipe importante din viata daca traiti in trecut sau in viitor, plangand in general dupa clipele trecute

  1. Andreea Stoian

   Multumesc pentru sfat. Intr-adevar, nu trebuie sa ne gandim la trecut, ceea ce a fost..a fost, ne-au ramas doar amintirile, iar viitorul este doar o urmare a prezentului. Noi avem puterea de a-l schimba, oricand si oricum.
   Oamenii trebuie sa invete sa profite de fiecare minut al vietii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *