Progresul natiunii naste monstrii…

[youtube]TySF1Tl18hA[/youtube]

de Anna N. – cititor

Intr adevar..cine sunt eu sa vorbesc despre asta? Mda,o alta adolescenta”razvratita”..Tehnologia a evoluat,lume a evoluat,toate se produc intr un alt ritm,viata are alt ritm,fiecare dintre noi are alt ritm..dar pentru ce toate astea? Intr adevar,nu stiu decat din povesti ce inseamna ca totul sa fie altfel,normal ,insa..sunt lucruri ce le observi la tot pasul daca esti atent..Nu mai suntem nimeni daca n avem haine de firma,nu stiu ce tel in buzunar,nu stiu cati bani in buzunar,nu stiu ce masina,nu mergem in nu stiu ce pub / club tot week endul unde nu facem decat sa ne injectam,sa tragem pe nas si altele..nu,nu judec tineretul din ziua de azi,intr un fel cu bune sau rele, fac parte din randurile lui,critic lumea in care traim… Pentru ca ar putea fii si altfel si totusi e asa cum e. Si nu,nu zic ca nu mi plac parte din toate acestea sau ca nu ma pierd si eu odata cu restul de multe ori in mirajul tuturor treburilor astora…Insa.Stau si ma gandesc.Unde ne e omenia,bunatatea,respectul pentru ceva sau fata de cineva,unde ne e frica de un Dumnezeu oricare ar fii el,unde ne e timpul,de ce nu grabim?Unde ne admiratia pentru talent,unde ne sunt fratilor valorile? Ce naiba mai sunt azi valorile? Cat suntem de cool ca injuram pe oricine ne iese in cale,ca putin ne pasa de orice zice orice om mai in varsta decat noi,ca putin ne pasa ca facem rau altora.Buuun.Bravos,n am ce zice. Uitandu te pe strada..unde i un zambet binevoitor,unde ne e curtoazia,buna crestere,amabilitatea..De ce toti suntem incruntati,tristi,stresati,prea nervosi ca timpul trece prea repede,ca nu stiu ce mare drama am patit.Da,avem alte probleme decat pe vremuri dar noi ni le am creat,intr un fel sau altul noi am ridicat stacheta la un alt nivel..Toate lucrurile simple au devenit nimicuri si tot ce am insirat mai sus motive de a fii luat in ras pentru cel ce mai detine o urma din ele..Asta este,asta suntem,nu..n am trait alte vremuri..E doar o vaga nostalgie pentru ceva ce nu mi a fost dat sa traiesc.Multumesc ca mai exista oameni care sa mi aminteasca ce i real in viata..Bravos natiune,dar ce natiune,lume intreaga,halal sa ti fie.

Recommended Articles

12 Comments

 1. Sfântu' Așteaptă

  Știi ce ar fi fost o valoare? Să scrii și tu frumos, corect, lizibil. Știi ce ar fi fost o atitudine? Să nu admiți să trimiți un articol în acest hal. Dar nu știi, căci și mie mi-e ușor să critic. Pe lumea mea asta “-” se numește cratimă (sau minus, după unii). Folosește-o, nu mușcă.

 2. Doar pentru o cratima cred ca faci prea mult caz prietene;) te simti? Nu vad vreo gresala gramaticala sau ceva, si aici fiecare posteaza cum vrea..doar pentru ca comentariul tau are niste diacritice nu te face superior,stai linistit/linistita

  1. Sfântu' Așteaptă

   Comentariul tău îmi încheie mini-pledoaria. Și nu-s prieten cu tine, eu am prieteni oarecum deștepți.

 3. Ma bucur ca ai terminat.si stai linistit/linistita nu ma jignesti cu acel “oarecum destepti”,am o parare mai buna despre mine;)

  p.s.: e foarte usor sa critici intr adevar,mai ales cand te protejeaza anonimatul,nu?

  1. Sa fim seriosi, ce om intreg la minte se oboseste sa citeasca un articol care arata asa? 🙂 Mai da si tu un enter din cand in cand.

  2. Sfântu' Așteaptă

   Domnișoară Anna N., nu văd unde ieși tu de sub umbra anonimatului, însă poate nu văd eu bine. Intervin doar să spun că numele meu este Răzvan Băltărețu. Te ajută la ceva? Nu, iar opinia mi-e scrisă mai sus.

 4. monstru (fara i la singular => monstri (fara al 2-lea i la plural).

  1. monstrii
   primul i este ptr plural
   al 2-lea este articolul hotarat
   cu cine ai facut romana?

   1. Cu cine ai făcut tu română? În cazul de faţă zoster are dreptate. Aici nu este nevoie să articulăm cuvântul.
    Monstru – Monstrul
    Monştri – Monştrii
    Pune la titlu “Oameni” si să vezi că nu e nevoie de al doilea “i”.

    1. Poftim? Clar nu ai inteles ce am zis. Ia incearca sa pronunti cu voce tare, daca in gand nu poti. Merge si monstri, merge si monstrii (articulat). Merge si oameni, merge si oamenii (nu stiu de ce ai ales substantivul asta, suna ciudat “progresul natiunii naste oamenii” daca dezvolti intr-un articol probabil ar avea sens, dar din punct de vedere gramatical nu este gresit). Ambele sunt complemente directe, monstri este pur si simplu forma de plural a substantivului din dictionar, monstrii este forma articulata a acestuia.
     E ca si cum ai zice: A nascut baieti pe 2 mai. (a se intelege gemeni). A nascut baietii pe 2 mai.
     Aparent persoana care m-a invatat romana in generala a facut o treaba buna.

     Doar pentru ca autoarea a facut greseli in articol, nu inseamna ca si titlul este gresit. Daca ea a vrut sa articuleze substantivul, ce?

 5. Ia atitudine! Ia atitudine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.