Important pentru noi


Înainte de a trimite articolele de probă, vrem să ştii că noi nu căutăm pe cineva care vrea să scrie articole de blog despre cât de frumoasă este dragostea şi problemele personale, sau care s-a gândit că ar fi interesant să meargă şi la Teen Press, printre miile de activităţi în care se implică.

Căutăm oameni care vor să înveţe, care vor să exprime opinii argumentate şi care au idei si originalitate. Căutăm oameni cărora le place să meargă la evenimente şi să facă cronici ale evenimentelor. Căutăm oameni cărora le place să scrie, dar nu literatură. Căutăm oameni care vor să ducem împreună conceptul de “presă de tineret” la un nou nivel, mult mai înalt.

Care este procedura?

Trebuie să trimiţi două articole de probă: un articol obiectiv şi unul subiectiv.

Articolul obiectiv

În articolul obiectiv nu trebuie să îţi exprimi opiniile tale proprii, ci să relatezi un eveniment cultural-educaţional de la tine din liceu sau o piesă de teatru sau un concert, eveniment etc, la care ai fost luna asta. Trebuie să descrii cît mai bine atmosfera de la acel eveniment, reacţia publicului, mesajul organizatorilor, invitaţilor etc. Fără opinii personale, deci.

Articolul subiectiv

În cel subiectiv poţi să critici sau să lauzi ce vrei tu, ce îţi place ţie sau ce te deranjează pe tine, din viaţa ta de licean, din jurul tău etc. Desigur, totul cu argumente, cu motive explicate.

Cum trebuie redactate cele doua articole?

Fiecare articol trebuie scris într-un fişier Word, cu titlu, iar la finalul articolului te semnezi cu nume, prenume, clasa şi liceul de care aparţii.
Articolele trebuie redactate în font Times New Roman 12, cu diacritice. Fiecare articol trebuie să aibă cel mult o pagină.
Apoi le pui pe e-mail, unde te semnezi din nou cu nume, prenume, clasă şi liceu şi ne laşi şi numărul de telefon.

Opţional poţi trimite şi link-ul blogului tău personal, dacă ai scrieri de-ale tale pe el.
Atenţie! Nu se iau în seamă articolele care nu au diacritice şi cele care au mai fost postate pe altundeva (bloguri, site-uri etc).

Articolele se trimit la: articole-proba@teenpress.ro

Vei primi un feedback în cel mult 48 de ore – lucratoare în cel mai scurt timp. Avem şi noi o viaţă ca şi tine. Apoi o să ne întâlnim să schimbăm două vorbe (marile corporaţii îi spun interviu)

Pentru alte clarificări, întrebări, propuneri şi înjurături trimite un e-mail la imagine[@]teenpress.ro