Two Sides of Every Story – Alex Manea Iuliana-Cristina Ioniță

10.01- 4.02|2022

Elite Art Gallery

Piața Națiunile Unite, nr.3-5, bl. B2, parter, București

Two Sides of Every Story integrează două discursuri vizuale extrem de diferite, doi artiști care se manifestă aproape antagonic în interiorul câmpului pictural. Sunt două povești diferite despre zilele din pandemie, despre izolare și relația cu lumea exterioară.

Pentru Alex Manea povestea este redată concomitent vizual și verbal, lucrările lui fiind de fapt o arhivare a unui dicteu de cuvinte rostite într-o singură zi. Un monolog grafic care redă un dialog interior frazat cu acuratețe într-o morfologie vizuală minimalistă.

Lucrările Iulianei-Cristiana Ioniță atenuează acest tip de redare aseptică a unei istorii personale, printr-o serie melancolică, fragilă, o serie narativă, construită după un tipar clasic: povestea-n poveste, realitatea văzută și imaginată printr-o fereastră.

Cei doi artiști sunt dintre cei patru câștigători ai acestei ediții a Call-ului de proiecte inițiat de Galeria Elite Art- FRESH.

Anul acesta call-ul s-a desfășurat într-o formulă atipică, mai exact, juriul a fost format din masteranzii CESI, specializați în Teoria și practica imaginii, aceștia fiind de fapt și curatorii  expozițiilor.

Echipa curatorială:

OCTAVIA ANGHEL

ALEXANDRA COSTIN

ANDRA DINCULESCU

ROXANA DONALDSON

ANDREI FĂȘIE

BIANCA FLOAREA

IRAIDA FLOREA

DAN ILIUȚĂ

NICOLETA ION

ILIE MARINA

MIRELA COSTACHE

THEODORA NĂSTASIE

RALUCA NEAGOE

ANASTASIA PALII

ARIADNA PECINGINĂ

TAȘCU GOGA

Coordonator: Ana Negoiță

Expoziția este deschisă publicului, începând de luni, 10 ianuarie,  în intervalul orar 11.00 – 18.00, în zilele de luni până vineri, cu respectarea tuturor prevederilor care se impun în starea de alertă. Accesul este gratuit.

Mai multe detalii despre seria evenimentelor expoziționale Elite Art Gallery  sunt disponibile pe pagina de Facebook  și pe http://www.eliteart-gallery.com/

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *