Povești creative, inspirate de apele Dunării,

premiate cu excursii în Deltă în competiția Danube Art Master 2022

Se caută Artistul Dunării 2022! Astăzi, 21 septembrie, se deschide platforma de înscrieri pentru etapa națională a competiției Danube ART Master 2022. Concursul dă voce copiilor din toată țara, prin artă, și le oferă ocazia de a avea un cuvânt de spus despre viitorul mediului în care cresc. Organizatorii, GWP România și Grow Up Galați, au pregătit pentru finaliști premii în valoare totală de 1500 de euro, premiul cel mare fiind un weekend de explorare în Delta Dunării.

Vor intra în competiția pentru titlul de Artistul Dunării 2022 toate lucrările înscrise în perioada 21 septembrie – 16 octombrie 2022, pe platforma dedicată concursului: gwpromania.ro/artistuldunarii.

Autorii lucrărilor trebuie să aibă între 6 și 18 ani. Ei sunt invitați să descopere Dunărea sau zonele scăldate de apele afluenților săi, să caute inspirație și creeze o lucrare de artă, o hartă sau un video care spune o poveste originală despre grija față de mediu și care pune în valoare zonele incluse în Bazinul Dunării.

Înscrierea este gratuită, lucrările pot avea autor unic sau un grup de până la 3 autori și trebuie să respecte specificațiile fiecărei categorii de concurs, descrise în detaliu în Regulament:

  • ARTĂ – lucrări realizate din materiale naturale găsite în apropierea Dunării, din zonele sculptură, colaj, modă și bijuterii etc.
  • HĂRȚI – lucrări creative în format A3, care prezintă diferite zone de interes, locuri semnificative, biodiversitatea Dunării, locuri de recreere sau zone în pericol pe probleme de mediu.
  • VIDEO –  un film de maximum un minut care să includă orice inspiră la descoperirea Dunării, de la cântece, la scenete, reportaje despre Dunăre în tematica concursului.

Din totalul lucrărilor înscrise, juriul competiției va alege 10 finaliști. Aceștia vor fi premiați cu locurile 1, 2 și 3 la fiecare dintre cele două grupe de vârstă: copii | 6 – 11 ani sau adolescenți | 12 – 18 ani (șase premii), iar 4 dintre finaliști vor primi mențiuni. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 28 octombrie 2022, pe site-ul oficial al concursului și pe pagina de Facebook a evenimentului: https://fb.me/e/5CnbiqD4k

Câștigătorii locului 1 la fiecare dintre categoriile de vârstă vor avea ocazia să descopere ținuturile Deltei Dunării, într-un weekend de explorare și relaxare, oferit de pensiunea Stuffino Crișan. Susțin în egală măsură dialogul despre mediu și creativitatea copiilor partenerii noștri responsabili de premiere: H2O Shop, Rockha, Librăria Elibrys, THS Energy Rating, Asociația Mai Mult Verde și Fundația Fan Courier

Primele 6 lucrări finaliste vor intra automat în competiția internațională, organizată separat de ICPDR și GWP CEE (Global Water Partnership Central and Eastern Europe), la nivel european.

Mesajul competiției Artistul Dunării este susținut membrul de onoare ai Juriului ediției 2022: Doru Panaitescu, autorul volumului Manifest pentru Dunăre, un împătimit al naturii și frumuseții ei.

Competiția Danube Art Master are loc în fiecare an, la inițiativa ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River) în două etape: națională și internațională. Din 2004, de la lansare, și până astăzi, competiția a adus la un loc mii de copii și tineri din zonele traversate de Dunăre. Etapa națională de anul acesta se bucură de susținerea Ministerului Apelor și Pădurilor și a Direcției Managementul Resurselor de Apă.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *