Invatam sa modelam, animale preistorice

Invatam sa modelam, animale preistorice


Institutul Geologic al Romaniei lanseaza programul educational «Invatam sa modelam, animale preistorice», ce va fi derulat prin Muzeul National de Geologie in perioada noiembrie 2010 – mai 2011. Intalnirile se desfasoara in fiecare zi de vineri, de la orele 14 si 16. Numarul maxim de participanti pe grupa este de 15.

Programul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani, dornici sa-si puna la incercare indemanarea si creativitatea.
La incheierea programului va fi organizata o expozitie cu lucrarile copiilor, iar cele mai bune dintre acestea vor fi premiate cu diplome si cadouri. Juriul va fi format din cercetatori si artisti plastici.

Pretul unui bilet este de 11 lei/sedinta, materialele necesare (lut, ceramica, plastilina, fimo) urmand a fi aduse de fiecare participant la inceputul cursului.

In prima sedinta, programata pentru data de 12 noiembrie 2010, copiii vor modela un «Diplocaulus», un amfibian foarte mare ce statea mai mult in apa. Caracteristic lui Diplocaulus ii este capul in forma de bumerang cu ajutorul caruia se presupune ca se ridica la suprafata apei pentru a prinde animalele ce inotau deasupra.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *