Francesca la NCRR!

francesca bobby paunescu

Înainte de lansarea pe DVD, “Francesca” poate fi vizionată la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Vineri, 8 aprilie, ora 19.00, Mandragora Movies vă aşteaptă la Noul Cinematograf al Regizorului Român cu ocazia unei proiecții speciale a primului lungmetraj de Bobby Păunescu, “Francesca”

Monica Bîrlădeanu, Dorian Boguță, Luminița Gheorghiu, Doru Ana, Teo Corban, Mihai Dorobanțu, cei mai importanți actori ai lungmetrajului, şi regizorul Bobby Păunescu vor participa la eveniment, iar publicul va putea participa la un dialog cu ei şi cu echipa de producție a filmului după proiecție. În deschidere, lungmetrajul “Francesca” va fi prezentat de criticul Alexandra Olivotto.

Debutul în lungmetraj al lui Bobby Păunescu a deschis în 2009 secțiunea “Orizzonti” a festivalului de la Veneția, fiind apoi selecționat la peste 20 de festivaluri şi obținând şapte premii. Premiera internaţională a filmului “Francesca” a stârnit furia Alessandrei Mussolini, care a şi încercat să-l cenzureze, fără a reuşi.

“Personajul principal este Francesca, o româncă de 30 de ani, educatoare la o grădiniţă, care vrea să plece să lucreze în Italia. Practic, filmul tratează zilele în care ea este în cumpănă şi nu ştie ce să facă: să plece în Italia sau să rămână în România. Lucrurile se complică puţin când prietenul ei, Miţă, este implicat în nişte afaceri la limita legii, şi planurile Francescăi sunt date peste cap. Momentul cheie este cel în care Francesca încearcă să obţină de la părinţii ei aprobarea ca să plece în Italia. Mama ei este pentru, tatăl ei este împotrivă, părinţii sunt divorţaţi. Tatăl ei e împotrivă, în parte, şi pentru că filmul se petrece după scandalurile care au avut loc în Italia, cu Romulus Mailat. Există această tensiune”, explica într-un interviu regizorul Bobby Păunescu.

“Cred că eu sunt mai Francesca decât Monica Bîrlădeanu din reviste. Serios. Adică n-am trăit o situaţie identică, nici măcar similară, dar lumea ei îmi e familiară. (…) E mult mai aproape de identitatea mea reală acest personaj decât cel pe care oamenii îl ştiu de pe coperţile revistelor”, declara Monica Bîrlădeanu. “«Francesca» a fost filmul care mi-a declanşat cariera de actor”, spunea Dorian Boguță, precizând şi că ar vrea să îl cunoască pe omul pe care e bazat personajul său, Miță: “dacă e să vorbesc despre personajul real, eu, din păcate, nu l-am cunoscut personal, dar din povestirile lui Bobby pot să zic că-l cunosc cât de cât. Din câte ştiu e plecat din ţară. Aş fi dorit să-l întâlnesc, dacă nu am reuşit când îl pregăteam pe Miţă, poate într-o bună zi voi da mâna cu el. Aş avea o senzaţie specială. Sper că a văzut filmul”.

DVD-ul ce conţine debutul în lungmetraj al lui Bobby Păunescu poate fi achiziţionat la pachet cu “Evenimentul zilei” pe 12 aprilie, la preţul de 12,9 lei. Tot atunci se va lansa pe piaţă şi ediţia premium a DVD-ului care, pe lângă film, include şi making of, deleted scenes, şase interviuri cu regizorul şi actorii şi fotografii din film şi de pe set.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *