CNE condamnă acţiunile de discriminare din rândul liceenilor din Covasna

CNE condamnă acţiunile de discriminare din rândul liceenilor din Covasna

 CNE condamnă acţiunile de discriminare din rândul liceenilor din Covasna

de Andra-Maria Mãciucã – editor ştiri
foto: www.frontpress.ro

Consiliul Național al Elevilor condamnă acțiunile de discriminare desfăşurate de elevii și de cadrele didactice aparţinând minorităţilor naţionale față de eleva româncă Sabina Elena din judeţul Covasna, acţiuni care contravin Constituţiei României şi drepturilor fundamentale ale omului.

Eleva de clasa a IX-a a fost supusã unor serii de mustrãri, jigniri, și amenințãri de către colegii ei care aparțin unei minorități naționale, profesorul diriginte și chiar conducerea școlii pe motivul că a „îndrăznit“ să poarte o banderolă cu tricolorul României.

Astfel, CNE trage un semnal de alarmă către toate instituţiile statului român de a se sesiza şi de a opri şi sancţiona conform legii aceste forme de jignire a istoriei românilor pentru Unirea Naţională, a identităţii naţionale şi a statului de drept.

În condiţiile în care Consiliul recunoaşte minorităţile naţionale existente pe teritoriul României şi susţine dreptul acestora de a-şi păstra, dezvolta şi exprima identitatea etnică, culturală, lingvistică şi religioasă în condiţiile legii statului român, se doreşte ca identitatea naţională a românilor, idealurile, limba şi cultura strămoşească sã nu fie afectate.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *